Inspiration, Trender

Så lyxar du till dina Ikea-möbler med enkla knep

Så lyxar du till dina Ikea-möbler med enkla knep: Det finns inget mer vi svenskar älskar än vårt härliga möbelföretag från Småland. Ja, jag pratar om världens största möbeltillverkare Ikea. Det är en fantastisk affär där man hittar snygga möbler och heminredning till ett mycket överkomligt pris. Kvaliteten håller en bra standard för det pris man betalar. Men det finns några saker vi inte gillar.
Läs också vår artikel med 8 smarta Ikea-hacks som får köket till liv igen >>
Att köpa billiga möbler eller andra produkter är alltid kul. Men det är inte lika kul när du kommer hem till vännerna och så ser du att ni har samma möbler hemma. Det ser ungefär likadant ut, ganska opersonligt. Men här finns det gott om utrymme och fixa till.
Designmöbler och Ikea-möbler är en otroligt stor växande marknad. Så stor att den inte verkar gå att mäta korrekt. Vi har inga problem att använda Ikea-stommar till det nya köket, det är inget vi skäms för. Istället är det tvärtom, även de största arkitekterna använder Ikeas produkter för att skapa vackra lyxhem. Men många av dessa har knep för att komma runt det som många inte gillar. Nämligen att det ser likadant ut i alla hem. De använder några helt fantastiska företag som kommit till på senare tid. Företag som utvecklar och tar fram unika designprodukter gjorda för Ikeas möbler.
Många av er känner säkert redan till Picky Living och Bemz. Det är två butiker som höjer ribban ordentligt när det kommer till skräddarsydda komponenter till Ikeas produkter. Detta gör att allt nu helt plötsligt känns lyxigt och framförallt personligt.

Lukkio från Karlstad

Lukkio från Karlstad
Lukkio är en rätt ny aktör på marknaden och fokuserar på att ta fram snygga luckor till Ikeas populära skåp Metod, Pax och bestå. Här kan du finna trendiga mönster och känns moderna. Ett plus är att du även kan ladda upp din egna design eller bild som sedan monteras på skåpen.

Sofföverdrag från Bemz
Företaget Bemz var en av de första att börja tillverka egna produkter åt Ikea-möbler. Deras fokus ligger på att ta fram snygga alternativa design- och tygval till Ikeas soffor. Det roliga med Bemz är att genom sin långa erfarenhet kan de nu skapa häftiga samarbeten med kända designers och profiler. Personer som Frida Ramstedt på Trendenser (inredningsblogg), Petra Tunngården (livsstilsbloggare) och Pella Hedeby. Denna kollektion kallar Bemz för ”From drab to fab”.

Skräddarsy ditt Ikea-kök med Picky Living
En av mina favoriter är Picky Living. Företaget grundades 2009 och var en av de första butikerna på nätet som kunde förvandla Ikea-stommar till platsbyggda kök och garderober efter kundens personliga val. Deras framgångskoncept har verkligen tagit fart och nu säljer dem komponenter som smör. Här hittar ni en massa produkter till Ikeas stommar Metod, Pax och faktum.

Superfront fixar dina ikea-möbler
Superfront är en av veteranerna och är idag mycket kända på denna marknad. Det är ett bevis på att denna trend kommer att hålla i sig många år framöver. Sedan start 2013 har det vuxit från Sverige till att bli ett internationellt designföretag. Dem lyckades tidigt ta tag i sin digitala marknadsföring i sociala medier vilket gjorde att deras bolag lyfta ordentligt. Deras handtag som finns i många vackra varianter, metaller och läder har jag bland annat satt upp i mitt kök, på min garderob och som dörrhandtag till en skjutdörr. Billigt och så otroligt snyggt.

Luckoronline har funnits sedan 2009 och använt nätet som deras enda plattform. Bolaget använder kända leverantörer som finska Kensapuu Oy och Nordwood Oy. De låter också dig som kund beställa dina egna mått och se priset direkt på sajten. Kolla också in deras sektion med inspiration. Där kan man se många före och efter-bilder från andra kunder som beställt deras produkter. Deras fokus ligger på att styla om Ikea Faktum, och Ikea Metod. Men självklart har dem artiklar för andra produkter också.

Relaterade artiklar