Gör det själv (DIY)

8 smarta Ikea-hacks som får köket till liv igen

8 smarta Ikea-hacks till köket: Nu är vi tillbaka igen efter en härlig ledighet och sommar. Då kan det vara härligt att ha något skoj att göra vid sidan om jobbet. Vi på Roomly har samlat 9 smarta Ikea-hacks som kommer få ditt kök till liv på nytt. Begreppet Ikea-hacks är inget nytt men däremot något som vi många strävar efter, nämnligen att skapa något personligt och speciellt som sticker ut.

» Läs också 8 hacks du absolut inte får missa
Denna gång är det köket vi fokuserar på för att hitta prisvärda genvägar till din eftertraktade stil.  Kika in våra 9 tips nedan och börja fixa redan idag.

1. Ekeby Järpen Vägghylla i guld

ikea-hacks-koket (5)
Källa: designinteriorcubugetmic.wordpress.com
Den här klassikern har vi faktiskt visat upp i en tidigare artikel. Men genom att den gör så stor skilland och är så enkelt är den värd att nämnas återigen. Allt som behövs för att få till hyllor som bilden ovan är en EKBY JÄRPEN / EKBY BJÄRNUM vägghylla från Ikea samt en sprayburk med guldfärg/mässing.

2. Kökslampa gjord av Ekeby konsol en glödlampa och sladd.

ikea-hacks-koket (6)
Källa: anetteshus.com
En till superenkel och snygg DIY är denna vägglampa ovan. Allt som behövs för att få till denna är en EKBY VALTER väggkonsol från Ikea, valfri glödlampa och en lampsladd. Ni kan nog lista ut hur allt ska sättas ihop genom att kika på bilden ovan.

3. Smart liten köksö med Ikea Lack soffbord & bänkskiva

ikea-hacks-koket (7)Källa: apartmenttherapy.com
Det där med plats i köket är något som många handskas med. Vart ska allt placeras? Vart ska jag få plats till att laga mat? Svaret på dessa frågor finns många, men ett smart tips är att placera in en lite köksö som skapar arbetsyta. Ta tillexempel detta snygga Ikea-hack där allt du behöver är Ikea Lack Soffbord och en bänkskiva i valfritt material.

4. Snyggt köksbord i marmor med Docksta matbord.

ikea-hacks-koket (8)
Källa: gorgeousshinythings.blogspot.se
När jag flyttade in i min senaste bostad var marmor ett material som skulle få mycket utrymme. Att hitta rätt inredning var dock svårare än jag väntat mig. Så varför inte då skapa det själv? Detta DIY Ikea-hack är en aning svårare än dem listade ovan. Här behövs ett Ikea Docksta matbord, målarfärg plus kunskap i att måla marmorimitation.

5. Svart Kulla taklampa med guld

ikea-hacks-koket (9)
Källa: ikeahackers.net
Guld och mässing har florerat under dem närmsta åren, och än är deras tid långt från över. Dock kan det vara en aning dyrt att köpa så varför inte ta en genväg. I detta Ikea-hack behöver vi endast en Ikea Kulla taklampa, guldspray och lackfärg. Sen är det bara och sätta igång med skapandet.

6. Tretial arbetslampa blir kökslampa

ikea-hacks-koket (1)
Källa: ikeahackers.net
Letar du efter något modernt och industriellt? Då är detta val helt perfekt för dig som vill komma undan billigt med belysning. Köp hem några stycken Terital arbetslampor och sätt fast dem på lämpligt ställe så kommer du få tillräckligt med ljus för att laga festmåltiden till gästerna.

7. Matbord i lantligstil med Lerberg benbock och lite furuplank

ikea-hacks-koket (2)
Källa: stylizimoblog.com
Något som Ikea gjort väldigt bra är deras bebockar. Dessa ska man ta användning för när vi skapar DIY-projekt. I detta hack behövs 2 Lerberg benbock, lite furuplank samt lasyr. Ni kan självklart också köpa målarfärg om det är någon speciell färg ni vill komma åt.

8. Modernt betongbord Melltorp Ikea-hacks

ikea-hacks-koket (3)
Källa: curbly.com
Betong är riktigt snyggt. Men samtidigt ett dyrt material. Här har någon hittat en fantastisk genväg som inte är i närheten så dyr som andra. Allt ni behöver här är ett Melltorp köksbord och en betongskiva som finns att köpa hos byggvaruhusen.
 

Relaterade artiklar