Inspiration

Sponsrat: IKEA – Let's Relax vill få oss att stressa mindre

IKEA – Let’s Relax: Det är inte alltid lätt att möblera och inreda i hemmet. Med alla dagens livsstilsbloggare, inredningsprogram och tidningar översvämmas vi lätt av intryck, bilder och mål om att allt ska bli och vara perfekt. I en ny liten kortfilm vill IKEA hjälpa oss att säga ”Hej då” till vardaglig stress och välkomna ett ”Hej” till gemenskap och matlagning tillsammans.


Under en lång tid har hemmet länge varit en plats för oss att fly till när krav och stress trängt sig på. En plats där vi stängd ytterdörren för att få vara själva en stund. I en rapport som IKEA årligen tar fram visas det fortfarande att folk vill ha det så, även om vi blivit bättre och umgås mer idag under alla dygnets timmar. Vi är tillsammans och delar våra liv och hem med vänner och familj. Samtidigt som vi börjat umgås mer tillsammans så har jämförlser och högre förväntningar börjat skapas, något som gör oss mer stressade.
I IKEAs nya kortfilm ”let’s relax” eller på svenska ”Ta det lugnt” vill man försöka dra igång ett samtal om de förväntningar com kan göra livet onödigt krävande. IKEA vill hjälpa till att säga ”Hej” till glädjen att tillsammans laga middag och äta den och samtidigt ”Hej då” till modesvängen och stress.
Det är inte en lätt uppgift och få personer att tillbringa mer kvalitetsstid med vänner och familj. Även om 73 procent säger att de lagar mat hemma så har ca 42 procent inte tiden att hinna laga mat varje dag och 34 procent lever i ett ensamhushåll med önskan om att kunna äta med någon annan.
Sociala medier är idag också en stor inspirationskanal som knyter oss närmare varandra.
Det har blivit en grundpelare i våra vardagliga liv. för 23 procent av de tillfrågade i IKEAs undersökning är det viktigare att ha ett bra WiFi hemma än exempelvis utrymme med att umgås med andra. 60 procent får också matinspiration från sociala medier och 16 procent av 18-29-åringarna är uppkopplande när de äter och dricker för att samtidigt kunna publicerar bilder.

Detta gör att vi jämför oss själva med omgivningen i sociala medier som skapar högre krav på det vi ska genomföra. Ingen är perfekt och det handlar mycket om att förstå hur fantastisk faktiskt du är. Att sluta jämföra sig själv med andra.

Källa: IKEA Life at Home Reports från 2015 och 2016:
IKEA Life at Home Reports är en årligen återkommande studie där vi utforskar livet hemma hos människor världen över. Rapporten grundar sig på undersökningar som vi själva har beställt, externa rapporter från olika områden, intervjuer med akademiska experter och en nygjord kvantitativ undersökning. Klicka på den här länken för mer information om IKEA Life at Home Reports.

Kika in den korta filmen som IKEA släppt ovan!

Detta är ett sponsrat inlägg från IKEA

Relaterade artiklar