Inspiration

Renovera kök med liten budget

Renovera kök med liten budget: Att renovera i hemmet är ofta ett kostsamt projekt för både plånbok och tid. Speciellt när det är dags att renovera badrum eller kök så kan kostnaden lätt springa iväg.

Men ta det lugnt, vi har tipsen som hjälper dig att få det nytt och fräscht i köket utan att det behöver kosta en förmögenhet. Med tipsen kompletterar man snyggt med härlig inredning online och dekoration för att få till det lilla extra.
Att hitta relativt nya kök billigt går att göra på Blocket. Just kök är lite en av en materialsport där folk byter och köper nytt hela tiden. Även om en renovering gjorts nyligen. Men behöver du verkligen byta ut hela köket för att få det som du vill? Svaret är nej. Att istället budgetrenovera är ofta en smart väg att gå. Och lite snygg belysning och kanske tavlor och posters på väggarna är du hemma snabbt med något helt nytt.
Försök att bevara det som går att ha kvar och köp istället nya luckor, lite målarfärg och komplettera med snygga detaljer. Nedan följer våra tips för att Renovera kök med liten budget.

Snygga matstolar

1. Måla om köksluckorna

Upprätat-kök-1-mellanupp.-2-1200x675Att måla är inte svårt och går oftast väldigt snabbt. Därför är detta alternativ ett effektivt sätt att få en ny känsla i köket. Vill du inte måla om själv, lämna in dem på sprutlackering så proffsen får göra sitt.
Vi brukar rekommendera att försöka hålla sig till en diskret kulör med någon komplementfärg som får till den där lilla färgklicken som också behövs.
Innan du sätter igång: kolla inspiration och testa färgerna innan. Att ångra sig senare är väldigt jobbigt om inte färgen blev som man önskade.

2. Behåll stommarna men byt köksluckor

renovera-kok (2)
Är det kanske så att köksluckorna är i ett mycket dåligt skick och inte färg kommer hjälpa. Då finns det andra alternativ att ta till. Att byta hela stommar kostar mycket och tar tid. Här rekommenderar vi att istället mäta och sedan börja leta efter sprillans nya köksluckor som passar. Det är inte billigare än att måla själv men absolut en mycket billigare lösning än att renovera om allt. Om stommen kommer från IKEA rekommenderar vi er att kolla in skräddarsydda varianter hos Superfront och Picky Living. Deras IKEA-anpassade detaljer är helt fantastiska.

3. Renovera kök med köksdetaljerna

renovera-kok (1)
Köksdetaljer som handtag och andra beslag är jätte viktigt. Viktigt att dessa passar in och förmedlar en snygg känsla. Plast kan  ofta upplevas tråkigt och billigt. Här rekommenderar vi er att istället titta mot läderband, mässing, stål eller koppar beslag. Vår favorit på Roomly är läderband. Fler av dessa hittar ni på Superfront och Picky Living. Deras IKEA-anpassade detaljer är helt fantastiska.

4. Bänkskivan

carrara-marmor2-500x500
Bänkskivan i köket är kanske en av dem viktigaste ytorna att hålla fräsch. Det är också den som slits snabbast då vi dagligen använder den till olika ändamål. Här finns det en massa snygga alternativ att välja bland. Trä, rostfritt, sten, marmor och plast. Vilken variant du väljer att installera hemma beror mycket på vilken känsla du önskar dig skapa. Sen är det viktigt att tänka på vilket slitage den kommer att utsättas för under tiden. Sten och marmor kostar exempelvis mycket mer än trä och plast men är mer utsatta för slitage. Här tycker jag ni frågar någon expert på det varuhus ni tänker köpa bänkskivan från.
 

5. Renovera kök med ett snyggt kakel

Kök-med-ramlucka-P1-1200x675Sist men inte minst. Att välja rätt kakel är viktigt. Det är en del som kommer synas mest för dig och dina gäster. Är det så att du börjat trötta på den som sitter där nu finns det en hel del budgettips att välja bland. När du hittat kakel som du tycker passar och ser snyggt ut, hör med ett byggvaruhus hur du ska göra för att snabbast, billigast och enklast få upp detta. Dem brukar ge bra rådgivning på detta ämne.
Stort lycka till med att renovera kök!

Snygga matstolar

Related Posts