Hemnet tips

70-tals villan mer känt som "Abba-huset" är till salu

Nu finns det möjlighet att förvärva ett fantastiskt 70-tals hus med placering i Nacka utanför Stockholm. Ett arkitektritat mästerverk som också döljer en fantastisk historia som får många att intressera sig lite extra.

Villan på 285 kvm har nämligen en gång i tiden haft spekulanter av Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog. Det menar i alla fall den nuvarande ägaren. Om huset fått sitt namn ”Abba-huset” på grund av just detta är svårt att veta då det egentligen inte finns några konkreta bevis. Inredningen som syns på bilden som stolar, soffor, belysning och annat samspelar fint med den övriga miljön. Något som skapar den där härliga 70-tals andan.
Hur som helst så är det en häftig arkitektur som sett den samma ut sedan bygget på 70-talet.
Område: Nacka- Saltsjö Boo
Boyta: 285 kvm
Rum: 8 st
Pris: 8 850 000 kr (Utgångspris)
Mäklare: Tradition Fastighetsmäkleri
Här hittar ni fler bilder och mer information!
Så här beskriver mäklaren själv objektet som nu finns till salu:
Den mäktiga 70-tals skapelsen tornar upp sig när man närmar sig Grindavägen 12. Här har arkitekten löpt linan ut och skapat ett otroligt häftigt hus med alla detaljer som vi förknippar med 70-talets design. Spolar vi framåt 40 år så märker vi tydligt att arkitekturen är lika relevant idag. Huset har genomgått en genomgripande renovering i nuvarande ägares regi och huset är i mycket gott skick idag. En komplett lista med renoveringar hittar du nedan.
Det första som slår en är hur stort huset upplevs. Med en totalyta ca 285 kvm är detta ett hus som passar den stora familjen! Här finns riktigt stora sällskapsytor, en inomhuspool med tillhörande lounge och bastu, ett vidbyggt dubbelgarage med extra höga portar som nås innifrån huset och en fantastisk takaltan i bästa sydvästläge. För den som inte behöver alla ytor till egna familjen finns en uthyrningsdel på entréplan med separat entré, badrum, pentry och sovrum. Beräknad att ge ca 5 000kr/mån i hyra.
Perfekt läge i området med något sluttande tomt mot sydväst. Gräsmatta och grönska omringar tomten. Från takaltanen nås ytterligare uteplats utanför köket, här finns bl.a. en öppen spis! Området erbjuder omedelbar närhet till såväl kommunikationer som service. Området beskrivs bäst med säljarnas egna ord nedan!
Välkommen att upptäcka ett unikt, stort och mycket väl omhändertaget hus.
Text från tradition.net
Abba-huset är till salu (5)
Abba-huset är till salu (6)
Abba-huset är till salu (7)
Abba-huset är till salu (8)
Abba-huset är till salu (9)
Abba-huset är till salu (3)
Abba-huset är till salu (4)
Abba-huset är till salu (1)
Bilder från tradition.net
Här hittar ni fler bilder och mer information!

Related Posts