Inspiration

Kika in Ikeas 5 snygga hösttrender 2017

Kika in Ikeas 5 snygga hösttrender 2017: Visst är det härligt med höst. Även om sommaren inte är över helt så tänkte vi på Roomly göra oss redo på den kommande hösten. En mysig period som är utmärkt att möblera och omdekorera i hemmet. 
Någon som är riktigt bra på att följa med trender och även ibland sätta några själv är vårt kära inredningsvaruhus Ikea. Butiken som gör trenderna tillgängliga för den breda massan precis vi rätt tidpunkt. Vi på Roomly har listat 5 snygga hösttrender 2017 med referens till Ikeas katalog. Häng med!¨

1. Rosa väggarna är här kombinerat med gula färger

Rosa väggar och rosa möbler ikea
Vi har varit där förut. De vackra rosa väggarna med små gula accenter. Nu är det verklighet och gemene man kan ta del av trenden. Men efter att de stora designvarumärkena Hay och Muuto satsat rejält på att lansera snygga möbler i gult, mint, rosa och turkos har det blivit en självklarhet i våra hem. Det är detta vi vill ha!
Den härliga mjuka rosa färgen har tagit sig ut ur flickrummet och dekoreras i alla möjliga sammanhang och rum. Men tänk på att hålla den rosa färgen mer åt puder än bubbelgum.

2. Naturfärger och träkök

Ikea träkök hösttrender 2017
Denna kan ni knappt ha missat. Hösttrender 2017 och vågen av möbler och heminredning i natur eller trä. Även här har de stora designerna varit starka i sin kommunikation under det senaste året. Mycket av det i senaste inkomna från dessa varumärken har varit i snyggt trä i sin enkelhet. Ikea har nu också snappat upp och vill att vi ska börja köpa denna nordiska estetik. Kolla in deras vackra kök på bilden ovan.

3. Dina personliga IKEA-hacks

Ikea-hacks från ikea hösttrender 2017
En trend eller också möjlighet som toppar favoritlistan med IKEA hos oss på Roomly är självklart möjligheten till modifikation. Om ni inte redan gjort detta så prova göra en sökning på Google på ordet ikea-hack. Ni kommer bli häpna över vad snygga möbler folk har skapat från det enklaste. Här finns det också företag som Picky Living eller Bemz som satsar hårt på att sälja kompletterande handtag, ben eller sofföverdrag.

4. Blått kommer in mer i våra hem

Blåa möbler från ikea
Bild: Ikea.se 2017 katalog
Det har gått en ganska lång tid sedan denna vackra färg hade så stort fokus i våra hem som idag. Den blå färgen hade sin största period någon gång under 80-talet. Blåa sammetssoffor, mörkblå prydnadskuddar och denimfärgade sovrumsväggar. En färg som också speglar det som vi i Sverige älskar, havet och vattnet.

5. Vintage med känsla av industriellt hösttrender 2017

Inredning industri Ikea
Den stora industritrenden fortsätter sin resa. Det finns inget coolare än att man blandar lite olika inredningsstilar med varandra. Då är en av dessa den industriella stilen som erbjuder en massa fantastiska utryck och design. Testa att ställa in lite textiler och krukväxter som ger liv i din bostad. Stora taklampor i metall, svarta inredningsdetaljer eller något shabby chic vintage kommer göra stor skillnad ska du se. Sen skapar det ju lite historia också om det är second hand.

Relaterade artiklar