Gör det själv (DIY)

Så skapar du ett fantastiskt snyggt hobbyrum

Så skapar du ett roligt hobbyrum: Idag ska vi gå igenom några riktigt smarta tips på hur du skapar ett snyggt och roligt hobbyrum i hemmet. Har man en hobby som man älskar är det inte ovanligt att det lätt leder till en del produkter och prylar som man måste placera någonstans. Allra viktigast är förutom förvaring och att ha en plats att utöva hobbyn på. Kanske gillar du att sticka och är då medveten om den hög med garn som lätt växer. Eller är det kanske tåg som inspirerar dig, då kanske övriga familjen är trött på dina tågbanor som går över hela hemmet. Du måste helt enkelt hitta en annan plats med utrymme för din vackra hobby.
Som alltid är det här också en fråga om utrymme i hemmet. Det är som sagt innan vanligt att just utrymme i våra hem är en stående punkt. Då kan det vara svårt och hitta plats för sin hobby. Har man exempelvis ett garage är potentialen enorm. Ni har säkert sett i många amerikanska filmer hur föräldrar står i garaget och snickrar eller meckar. Det är drömmen. Att få ha sin egna plats och kunna göra det man älskar utan att bli stört eller störa andra.

Hobbyrum i garaget

Låt säga att du nu har ett garage tillgängligt. Det kommer att behövas lite fix innan du kan sätta igång med hobbyn. Du måste göra en lite större renovering än bara målarfärg och några fina textiler. Rummet måste för det första vara anpassat så det klarar en kall vinter. Därför kommer du här vara tvungen att isolera rummet inifrån. Snåla inte med materialet här då det är viktigt att allt håller, snålheten kommer annars att straffa dig senare och det är inte kul.
Efter att du isolerat rummet kommer du behöva värme. Det är viktigt att inte rummet blir för kallt så dina prylar förstörs och heller inte så du står och fryser under jobbet. Det bästa är att dra vidare dina värmeslingor eller element men det finns ett annat knep som också är mysigare. Om du inte redan har värme i garaget så varför inte ställa in en härlig braskamin. Det som en gång var ett tråkigt garage fyllt med onödiga prylar har plötsligt blivit ett mysigt rum att vistas i. Men en kamin behöver också en skorsten, det kan vara jobbigt att installera om man har ont om tid. Det behöver också bygglov för att byggas. Håll dig då till värmeslingorna.
När detta är klart är det bara och sätta igång med att organisera alla sina underbara hemmagjorda prylar som du brinner för att tillverka. Köp hem smart förvaring, några snygga hyllor, ett skrivbord eller bänk samt en stol/stolar. Beror självklart på vad det är du tillverkar men ett bord och en stol behövs alltid. Renoveringsbudgeten kan snabbt springa iväg men då finns ju alltid loppisar med underbar inredning till hemmet.
I ett senare inlägg kommer vi gå igenom hur man skapar ett hobbyrum i en lägenhet.

Related Posts