Gör det själv (DIY), Inspiration

Så inreder du ditt eget hobbyrum!

Så inreder du ditt eget hobbyrum: Har du ett extrarum hemma som du inte använder till något annat än förråd? I så fall, grattis! Du har nämligen ett gyllene tillfälle att göra om det ångestfyllda skräpsamlarrummet till en plats för glädje och fritidsaktiviteter! Nedan listar vi tre olika idéer som du kan använda dig av för att skapa en miljö där du kan koppla av och få rensa tankarna för en stund.

Spelrummet som hobbyrum

Den ultimata drömmen för många män; att få ett rum fyllt av leksaker för vuxna. Ett spelrum är en av de vanligaste typerna av hobbyrum. Inredningen i rummet centreras såklart runt själva spelen. Om du vill slå på stora trumman så rekommenderar vi att inhandla ett biljardbord, ett flipperspel och ett klassiskt arkadspel. Om du hellre vill få en gedigen casinokänsla så är blackjack- och pokerbord måsten, och om du har råd, även en spelautomat som gör att du kan spela slots här. Ifall du har en tightare budget så går det istället att slänga in ett pingisbord, en klassisk spelkonsol och olika sällskapsspel.

Avslappningsrummet

Ett avslappningsrum är en plats där du kan samla energi och få kontakt med dig själv. Tänk efter själv, vilka typer av objekt får dig att känna dig lugn? Det kan exempelvis vara fotografier på härliga platser, en riktigt skön fåtölj eller levande ljust. Försök att inte ha någon tv i rummet utan satsa istället på en ljudanläggning där du kan spela avkopplande musik. Om du vill bli mer spirituell så gör sig en meditationskudde, rökelser och en yogamatta perfekt i rummet!

Film-/bokrummet

Vad är egentligen bättre en att ha ett rum där du kan stänga in dig själv i flera timmar och njuta av en riktigt bra bok eller film? Om du har budget för ett riktigt filmrum så finns det begagnade biostolar att köpa relativt billigt. Komplettera detta med en riktig bioduk och en projektor och det kommer att kännas som att du är på Filmstaden! Om du vill göra spektaklet lite billigare så räcker det med att köpa en skön soffa, en schysst TV och ett par billiga bokhyllor som du kan fylla med dina favoritfilmer och bra böcker. Se även till att investera i ett par bra gardiner som gör att du kan mörklägga hobbyrummet helt.

Relaterade artiklar