Inspiration

Så färgsätter du inredningen i jul

Så färgsätter du inredningen i jul: Nu börjar det dra ihop sig och julen närmar sig. Snön har redan lagt sig ordentligt på många håll i Sverige. I Stockholm har vi varit insnöade under nästan hela förra veckan. Men den stora frågan som många nu börjar ställa är med vilken färgsättning som julinredning ska dekoreras med. Är det kanske genom den klassiska röda tonen eller varför inte med en trendig blå? Vi på Roomly har tagit fram en enkel liten guide med inspiration på hur inredningen i år kan se ut.

Fram med mässing, silverdetaljer och blåa färger

Ni har säkert inte missat att det är den blå färgen som tagit över inredningen under hela hösten. En massa härliga soffor, prydnadskuddar och detaljer har figurerat på mässor och framförallt i butiker. Kanske har du hoppat på den trenden och köpt dig just en ny snygg soffa i blått. Då är det väl perfekt att satsa på en blå jul. Det finns en massa härliga detaljer att inreda med till blått. Framförallt fungerar metallen mässing utomordentligt bra. Är du inte förtjust i mässing fungerar också silver. Detta ger hela inredningen och dekorationen en mycket lyxig känsla.

jul-inredning

Ljuslykta i krom från Herstal. Stay 3-sits soffa, mörkblå från Ire.  O soffbord marmor/mässing från OX Denamarq. Adventsljusstake Pix mässing från Star Trading. Kristall slim julstjärna guld från Watt & Veke.

Klassiskt grönt och rött till inredningen i jul

Är du istället ute efter en klassisk färgkod som klingar tradition och minnen? Då ska du kolla in den klarröda färgen som kommer få dig att komma i stämning ordentligt. Den vinröda accentfärgen har verkligen tagit en plats i våra hem under det senaste året. Det härliga är att den fungerar utmärkt till jul också. Till detta kombinerar du snyggt med gröna toner. Kanske har du redan någon möbler eller inredning i grönt hemma? Som ett grönt marmorbord eller några prydnadskuddar och silverdetaljer som lätt kan ställas fram i fokus. Tipset ligger i att välja detaljer som är typiska gör julen. En julstjärna, tomte och självklart granen.
jul-inredning2
2 Kuddfodral + Pläd Röd/Natur från Fishbone. 5-arm elljusstake Eden Röd från Star Trading. Valter tomte – röd/grå från Åsas tomtebod. Gloria ljusstake S, silver från Klong. Soffbord 120 Stål/Vit från Carrie

 

Related Posts