Gör det själv (DIY)

6 saker du inte ska göra i vardagsrummet

6 saker du inte ska göra i vardagsrummet: Vardagsrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Ett rum där spenderar mycket social tid med familj och vänner. En mittpunkt och mötesplats där vi håller bjudningar och samlas för helgmys. Vi på Roomly har idag 6 tips på vad du ska tänka på att inte göra i vardagsrummet om du vill trivas.

Kika in våra tips nedan!

1. Inreda vardagsrummet utan att tänka efter

Att köpa på sig första bästa inredningsdetalj och dekoration, eller möbel är ett vanligt beteende. Man ser en produkt i butik och tror att den kommer passa in perfekt. Men du tänker inte efter och när du väl är hemma så orkar du inte gå tillbaka med varan eller så ser det ”ok” ut. Denna punkt är lika viktig i alla rum men framförallt i vardagsrummet.
Se till att göra en ordentlig bedömning innan du bestämmer dig för ett köp. Kommer inredningen fylla någon funktion som saknas? Kan den kanske göra det mer hemtrevligt och lyfta det annars färgfattiga rummet? Vad använder du rummet till mest?Är det kanske till för bjudningar eller är det mer tid för familjemys som gäller. Några smarta frågor som kommer avgöra om rummet blir till det du önskar samt uppfyller ditt syfte.

vardagsrummet-inredning

2. För mycket förvaring

Visst är det bra med mycket förvaring? Detta är ofta något som blir en utmaning när man bor i lägenhet där förvaringsutrymmen är mindre vanliga än i en villa. Här finns det en massa smarta lösningar med lådor och annat. Men det man ska veta är att, ja, man kan bli för bra på förvaring. Det kan faktiskt bli lika påfrestande med för mycket synlig förvaring.
Tips här är att gå igenom lådorna och annat och försöka att flytta dessa som inte används på vardaglig basis till vinden/källaren. Vardagsrummet ska vara öppet, friskt och fritt från plotter.

3. Storstäda mer sällan.

Jag är en sån person som älskar att ha det rent. Speciellt när det kommer till att dammsuga och plocka undan småsaker. Något jag säkert gör flera gånger i veckan. Problemet här är att genom att man städar hela tiden glöms storstädningen bort. Detta mycket då man tycker att det är rent hela tiden. Men bara för att det är snyggt och dammfritt på ytan betyder inte att det dolda smutset i vrårna är borta, eller dammet under soffkuddarna.
Här skulle vi rekommendera att istället lägga krut på en större städning någon gång i månaden där man går igenom alla små utrymmen och svabbar, dammsuger och putsar.  Då kommer du hålla vardagsrummet rent på riktigt.
Men att plocka undan saker som ligger i soffan eller på bordet är alltid bra att göra kontinuerligt så det inte byggs på.

4. Låt inte den inredning du inte tycker om störa dig

Visst finns det en hel del saker man går och stör sig på när det kommer till inredningen. Detta beror på att vi människor ofta gillar förändring men mer sällan är villiga att ta tag i dem. Här är det viktigt att veta att du inte behöver investera i en massa ny inredning som tar plats eller blir fel. Låt dig istället ta lite tid och se över vardagsrummet och fundera på hur du kan flytta runt och möblera om de möbler du redan har.
Kanske hittar du under tiden någon fin inredning i form av belysning eller kanske matstolar på loppis eller i en second hand-butik.
Det är kul att möblera om så testa.

5. Våga visa att du har stökigt i vardagsrummet.

Är du en sån som alltid påpekar hur stökigt du har det hemma när gäster är på besök? Säger att du inte hunnit städa eller inte hunnit köpa en viss inredning. Det borde du sluta med. Det är inte en bra vana att hela tiden påpeka det som saknas i hemmet. Detta gör att du aldrig kommer få en hemmakänsla och gå och störa dig på saker.

6. Göm undan sladdarna

Sen har vi det här med sladdar. Det är och kommer alltid vara fult. Se till att gömma undan dessa snyggt. Det finns en massa snygga lösningar för detta idag, många möbler som Ikea erbjuder. Det finns inget värre än att se en massa sladdar ligga och stöka.

Relaterade artiklar