Gör det själv (DIY)

Påskpyssel: Skapa roliga små kottkycklingar

Påskpyssel: Skapa roliga små kottkycklingar: Idag är det dags för del 2 i vår mysiga lilla artikelserie med roliga påskpyssel. Pyssel som är enkla och där hela familjen kan vara med och låta sin kreativitet flöda. I förra inlägget visade vi er hur man bygger ”toarulledjur” med enkla material som alla har hemma. Idag ska vi gå igenom stegen för att bygga gulliga små kycklingar av kottar, ”kottkycklingar”.
Det här behöver du:

  • Kottar från tall
  • En sax
  • Ett limstift eller annat lim
  • Färgat papper
  • En gul färg som exempelvis hobbylack

Skapa kottkycklingar

Såhär går du till väga:  Först måste du torka alla kottar så de spärrar upp sig. Det brukar vanligtvis ta ca ett dygn om det görs inomhus. När detta är klart är det dags för målning. Måla hela kotten med den gula färgen. Rita sen ut en näbb, ögon och fötter som på denna bild på ett färgat papper och klipp ut. Vik de streckade linjerna (se bild). Limma sen fast näbb och ögon på kottens baksida, alltså den del som är rundare än den andra. Limma fast benen under kotten mellan fjällen. Det bästa här är att använda dig av smältlim. Limstick kan vara svårt och få till ordentligt på kottens yta.
Nu är kotten klar. Kycklingen kan du sätta som en vacker lite påskdekoration på ditt matbord, i hallen eller vart som helst i hemmet. Detta pyssel är enkel för både barn som vuxna.
Vi kommer att fortsätta vår artikelserie och i nästa inlägg kommer vi gå igenom hur man målar snygga påskägg som dekoration i hemmet. Det är kanske inte någon hel vetenskap men vi vill gärna bjuda på några härliga inspirationer på påskägg som du bara kommer älska. Så se till att hålla er uppdaterade på Facebook eller via Instagram på när nästa pysseldel ligger ute live hos oss på Roomly.

Related Posts