Gör det själv (DIY)

Påskpyssel: Skapa enkla små toarulledjur

Påskpyssel: Skapa enkla små toarulledjur: Det börjar dra ihop sig för årets påskfirande. Det vill vi fira med att publicera lite roliga påskpyssel som ni enkelt kan tillverka tillsammans med hela familjen. Vi kommer att ha en liten artikelserie med olika påskpyssel och guider. Pyssel är ju också en del av inredning! Dagens tips och guide är ett roligt pyssel med tillbehör vi alla har hemma.
Påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av Jesu Kristi lidande, död och uppståndelse. Men det är också en rolig högtid där främst barnen får möjlighet att klä ut sig och äta mycket godis. Ihop med detta kan det också vara skoj att göra något tillsammans, som exempelvis pyssla. Vi har idag valt att ge er en guide på hur man bygger gulliga ”Toarulledjur”. Nedan finner ni de material som behövs.
Material du behöver:

  • Några tomma toarullar
  • Ett limstift
  • Lite färgat papper
  • Ett kraftigare/tjockare papper
  • Några bomullstussar eller pompom-kulor
  • Kritor eller valfri vattenfärg
  • Massa fjädrar
  • En sax

 

Påskpyssel: Bygg en påskhare

Här är det egentligen din fantasi som får flöda. Vilket djur eller annan varelse du väljer att skapa är upp till dig. Men vi tänkte ändå gå igenom ett exempel.
För att skapa en påskhare kan du börja med att måla en toarulle i någon glad färg eller varför inte flera glada färger. Vi har i detta inlägg bifogat en mall från ungafakta.se med alla delar som du behöver för att bygga påskharen (mall för påskhare). Klistra ihop dessa på en en bit tjockare papper. Här kan man exempelvis ta ett gammalt cornflakes-paket eller liknande. Måla delarna till påskharen och klipp sedan ut dem. Klistra på delarna på en toarulle. Vik upp bakdelen på harens fötter längs den streckade linjen som du ser på mallen. Limma sen fast denna del av fötterna på toarullens insida.
Klistra sen också fast lite bomull eller en pompom-kula på haren som en liten svans.
Så, nu är din påskhare klar!
I nästa inlägg kommer vi gå igenom hur man skapar en ”Kottkyckling”.

Relaterade artiklar