Inspiration, Trender

Stringhyllan: Historien bakom hela idén

Historien om den fantastiska Stringhyllan: Hyllor, kanske en av de smartaste uppfinningarna när det kommer till snygg förvaring och dekorations uppsättning. Men att hitta rätt hylla är inte det lättaste. Ni är säkert redan medvetna om hur många olika hyllor det finns att köpa där ute i inredningsdjungeln.

Fler Stringhyllor

Hos oss på Roomly har vi exempelvis tusentals olika modeller, färger och storlekar på denna möbel. Men det finns några som faktiskt är lite mer funktionella än andra.
Stringhyllan är som den också ibland kallas, Stringbokhyllan är en hylldesign som 1949 skapades och designades av Nisse och Kajsa Strinning. Deras unika utformning som fått världen att älska den är enkelheten. Den består av fanerade hyllplan som mycket simpelt hängs på varandra genom platsöverdragna metalltrådsgavlar.

Historien bakom stringhyllan går tillbaka till en tävling som anordnades 1949 initierad av Bonniers folkbibliotek. De sökte en monteringsbar bokhylla. Paret Strinning skickade in sitt bidrag och egentligen var en vidare konstruktion av ett diskställ vid namn Elfa. Ett diskställ som Nisse själv hade designat några år tidigare. Men det var inte förens den förvisades 1955 på en utställning i Hälsingborg som den stora försäljningssuccén satte igång 1960. Idag är det en av de mest sålda hyllorna i Norden.

Stringhyllan utveckling

Den har på senare dagar utvecklats från att vara endast vägghyllor till att också få en modell och serie som är golvstående. Som exempelvis ett vitrinskåp, chiffonjé, sekretär och tidningshylla. Vill ni läsa mer kan ni besöka Wikipedia.
Vi på Roomly älskar denna Stringhylla och om jag inte tar fel så har nog alla på vår avdelning en variant hemma i bostaden. Inte bara för att den är så pass snygg, utan också för den funktionella designen som enkelheten. Det härliga är att vi kan erbjuda denna fantastiska inredning till ett mycket förmånligt pris. Med alla våra samarbeten som RoyalDesign, Rum21, Ellos med fler kan du hos oss hitta billiga Stringhyllor i alla möjliga storlekar, färger och utformningar, Kolla in vår sektion för String som du hittar under menyvalet varumärken. Eller så gör du en enkel sökning högst upp på denna sida.
 

Fler Stringhyllor

Relaterade artiklar