Inspiration

Inredningstrender 2017 för ditt sovrum

Inredningstrender 2017 för ditt sovrum: Vi fortsätter vår lilla artikelserie med att ge er läsare några härliga inredningstrender som vi kommer att se mer av i sovrummet under 2017. Här kommer några tips på hur du förändrar sovrummet med små medel. 
Det finns många delar man ska tänka på när man inreder sovrummet. Färg är en väldigt viktig punkt på denna lista. Olika färger kan ha olika effekt på din kropp och dina känslor. Exempelvis har varma färger som rött och orange tendens att öka både puls och blodtryck, kanske inte det bästa precis innan läggdags en vardagskväll. Här är det bättre att satsa på lite kallare färger som lugnar både kropp och sinne. När det kommer till belysning rekommenderas det att använda dimningsbara lampor med behagligt ljus. Ett alternativ är att använda sig av mindreljuskällor med mörkt, varmt ljus.
 
Sen kommer vi till kanske det viktigaste och mest centrala i sovrummet, nämligen sängen. Att investera i en bra säng är något alla borde göra. Det är alltid dumt och snåla på just sängen. Genom att vi lägger en så stor del av våra liv i sängen så ska den självklart vara första steget till god sömn. Välj säng, madrass och bäddmadrass i naturmaterial så din kropp kan reglera kroppstemperaturen.

Inredningstrender sovrum 2017

Tittar vi på kommande trender under 2017 så kommer mönster vara en stor spelare. Fler har börjat och klä sängen efter säsong. Det kan vara mönster men också färger. Som på julen har man röda bäddtextiler och på sommaren ljusare kanske gult eller mintgrön. Linné är också ett material som under 2016 ökade sin försäljning. Detta kommer vi se mer av under detta år. Roligt är också och se hur sovrummet har blivit en allt viktigare del i det moderna hemmet. Man lägger ner mer energi på rummet än vad man gjorde för några år sen.
Under 2017 kommer också den gråa färger fortsätta dominera. Grå färg på vägg blev mycket populärt under 2016. Är man inte förtjust i grått kan man kompromissa genom att använda sig av en blåare ton. Det finns en färg som heter ”Delfinblå”. Den påminner mycket om en ljusgrå men med blått i sig.

Relaterade artiklar