Gör det själv (DIY), Inspiration

Compact living – 5 knep som skapar luft på liten yta

Compact living – 5 knep som skapar luft på liten yta: Compact living är ett mycket populärt ämne och växer mer och mer. Fler flyttar till storstäderna där priserna är höga vilket gör att man får flytta in i lite mindre boenden till en början. Vi på Roomly har valt ut 5 stiltips som är värda att tänka på när det kommer till compact living och inredning.

» Läs också Leva litet: 10 smarta lösningar

1. Möbler med dubbel funktion

Compact living - 5 knep som skapar luft på liten yta (1)
När man har en liten yta att inreda på är det viktigt och smart att använda sig av möbler som kan fylla två eller flera funktioner i hemmet. Ett exemepel är att ersätta matbordet med en matplats i barhöjd. Då finns det möjlighet att använda denna som arbetsyta vid matlagning, hemmakontor och plats att äta på. Bäddsoffor är också en utmärkt möbel ifall man antingen vill gömma sin egna säng eller ha möjlighet till att låta någon gäst sova över.
Ikea har en massa smart inredning för detta. 

2. Undvik för mycket plotter compact living

Compact living - 5 knep som skapar luft på liten yta (5)
Vill man skapa ett harmoniskt intryck i hemmet gäller det inreda ton för ton. Exempel på detta ser vi ofta på mäklarbilder för försäljningsobjekt. Gråa väggar och golv, detaljer som går i svart eller vitt med kanske någon metall som mässing, koppar eller stål som står ut och skapar värme.

3. Inred med känsla och övermöblera inte

Compact living - 5 knep som skapar luft på liten yta (4)
Det är väldigt lätt att råka övermöblera sitt hem. För mycket dekorationer, för stora möbler eller onödig inredning som bara är i vägen. Finns det inte plats för en stor soffa får man välja en mindre variant. Det finns en massa snygga mindre soffor att hitta. Alternativt att man ställer in två snygga fåtöljer, det skapar rymd och känsla. Se också till att inte ha för mycket dekoration framme samt se till att gångar är fria och lätta att passera.

4. Samla ihop dekoration och detaljer

Compact living - 5 knep som skapar luft på liten yta (2)
Se till att inte sprida ut dekorationen för mycket i rummet. Skapa istället en plats där du samlar den fina dekorationen och ger fokus. Se också till att få upp några snygga tavlor på väggarna, men inte för många så det blir instängt. Rena väggar bidrar till en lugn atmosfär.

5. Dekorera med funktion

Compact living - 5 knep som skapar luft på liten yta (3)
Finns det ont om förvaring i form av garderober eller byråer finns det snygga och smarta funktionslösningar som också kan ses som dekoration. Snygga klädstänger i sovrummet/sovdelen med noga utvalda plagg ser proffsigt och snyggt ut för gäster på besök.
 

Related Posts