Gör det själv (DIY), Inspiration

Så renoverar du din ytterdörr i sommar

Så renoverar du din ytterdörr i sommar: Under semestertiderna är det många som ger sig ut till sina landställen. Även om du inte har ett landställe så finns det säkert något som behöver sig ett upplyft på huset. Det är en period där nu tid finns att lägga på lite underhåll och fix.

Vi tänkte dela med oss av några smarta tips på hur du kan renovera ytterdörren på antingen ditt fritidshus eller villa. Att rusta upp gamla exteriörer är inte alltid det lättaste men det måste göras. Att ha en gammal dörr är inte bara osäkert utan också tråkigt för dig och gäster på besök.
» Läs också Renovera kök med liten budget
Det finns här några tips som förhoppningsvis kommer spara dig en massa tid och planering.

1. Fräscha upp ytterdörren själv

Istället för att byta ut dörren helt finns det ofta utrymme till att fräscha upp den. Det första steget och det mest självklara är att måla om den. Är det en gammal dörr med lång historia kan det vara fint att måla den i originalfärg. Om den färgen är svår att hitta eller helt omöjlig så funkar det såklart med en ny snygg passade färg också.
Nästa viktiga punkt att tänka på är att byta ut lister runt om. Det är viktigt att du väljer lister som motsvarar profilerna på dörren. Detta kan du få hjälp med hos ett byggvaruhus.
Läs mer om att byta ytterdörr hos Viivilla.se 

2. Byt ut din ytterdörr helt

I många fall är det så att ytterdörren är så pass sliten att den inte går att rädda. Som vi nämnde innan är det också viktigt med säkerheten. En fallfärdig dörr kan skapa problem när det handlar om exempelvis försäkringar. Detta kollar ni upp med ert försäkringsbolag.
Väljer ni det här alternativet finns det många roliga ytterdörrar att välja bland. Att tänka på vid valet är huruvida dörren kommer passa till den övriga exteriören. Kanske ska ni inte ta en allt för modern ytterdörr till ett äldre fritidshus, men jag tror ni förstår.  Det borde inte vara svårt att välja ytterdörr till er villa men det kan det vara. Genom att det finns ett så pass stort utbud att välja bland kan man lätt ramla in i djungeln.
Det ni ska fokusera på är vilken prisklass ni önskar, modell och som nämnt ovan passformen till både fasad och fönster. Vid köp av ytterdörrar så följer faktiskt ofta kvaliteten priset och tvärtom. Så lägg inte er budget allt för lågt.
Ni kan hitta mer om byte av ytterdörren hos Gör det själv här!

Related Posts