Trender

5 inredningstrender du inte ska följa under 2017

5 inredningstrender du inte ska följa: Idag finns det väldigt många kanaler att fånga inspiration av. Inredningstrender får allt större genomslag och allt går mycket snabbare. I takt med detta blir det också lättare att man enkelt hoppar på en massa trender innan man tänkt efter om de passar ens egen livsstil. Vi på Roomly har därför valt och samla 5 inredningstrender som kanske inte passar in i alla hem där ute. Kika in listan nedan och gör er bedömning. 

1. Sammetssoffan tillsammans med husdjur

Sammetssoffan tillsammans med husdjur
Den härliga sammetssoffan är en trendig möbel som vi visat upp mycket innan. Visst är det en inredning som verkligen kan lyfta upp vardagsrummet och ge ett helt nytt intryck i stämningen. Men det finns några fallgropar att tänka efter på innan man köper dessa soffor. Är det så att du har husdjur där hemma bör du kanske tänka efter en extra gång. Hår från djur samt klösmärken kommer snabbt göra att denna lyxiga soffa snabbt kommer se mindre lyxig ut. Sammetssoffan är nämligen inte lika enkel att dammsuga och tvätta ren som andra soffor. Istället skulle vi rekommendera att du kollar på en bomullssoffa. Du kan också kika in Elle Dekoration för mer inspirationer. Vill du absolut ha en sammetssoffa kan du försöka att matcha ditt djurs päls med färgen på soffan. Då kommer inte håren bli lika synliga.

2. Fikonträd placerat inomhus

Fikonträd placerat inomhus
Visst är det vackert med ett snyggt träd inomhus. Men kanske en av 5 inredningstrender du inte bör följa. Det är just nu en massa fina inredningsbilder som florerar på internet med just detta. Men här är det viktigt att man väljer rätt och då rekommenderar vi att inte välja ett fikonträd. Dessa träd fungerar utmärkt att placera utomhus men är tyvärr inte gjorda för att placera inomhus. De kommer att må mycket dåligt och blir svåra att hålla vid liv i ett hus eller en lägenhet. Ett smart alternativ är att använda sig av en fiolfikus istället. Dessa kan med vård och omsorg bli minst lika vackra som ett fikonträd.

3. Måla rosa väggar i genomfartsrum

Måla rosa väggar i genomfartsrum
En annan stor trend som vi ser mer och mer i olika inredningstidningar är rosa väggar. Det är en fantastisk färg som troligen också kommer bli årets vår och sommarfärg 2017. Dock är det en färg som vi säkert också kommer tröttna på snabbt. Är du på gång att måla upp rosa på väggarna hemma bör du tänka till ordentligt så du inte efter några månader tröttnat på den och vill måla om. Färgen bör inte målas upp i köket eller i hallen där det lätt bli smutsigt. Den passar mycket bättre i inredning vardagsrum och sovrum.

4. Sätta upp tavelvägg med tidsbrist

Sätta upp tavelvägg med tidsbrist
Denna trend är nog absolut en av mina favoriter. En snygg tavelvägg i sovrummet eller i vardagsrummet gör en otrolig skillnad. Men det finns några saker att tänka på. Att sätta upp en snygg tavelvägg är inte enkelt. Det kräver tålamod och tid för att allt ska hamna rätt och i linje. Är det så att du inte har så mycket tid att avvara bör du fundera på andra alternativ. Kanske sätta upp en eller två tavlor istället för sju eller åtta. Försök också att hitta tavlor och posters som passar in i ditt hem. Många tar här den enkla vägen och väljer direkt från någon inredningsblogg eller magasin. Du vill att det ska bli personligt inte kommersiellt.

5. Vita golv och städfobi 5 inredningstrender

Vita golv och städfobi 5 inredningstrender
Vita golv är en otrolig inredningsdetalj. Det är också en trend som blivit mycket populär på senare tid. Men det säger egentligen sig självt. Om du väljer att lägga in vita golv måste du vara beredd på att plocka fram dammsugaren och moppen ett antal gånger i veckan. Den vita färgen gör lätt att de minsta dammtussar och smuts syns. Så är du inte typen som gillar och städa mycket bör du tänka efter en extra gång innan du placerar in detta snygga golv i ditt hus eller lägenhet.

Relaterade artiklar