Inspiration, Trender

Barnrummet: Inspiration när du ska inreda och möblera

Barnrummet: Inspiration när du ska inreda och möblera: Är det dags att inreda och möblera barnrummet hemma? Ett barnrum ska ha plats för roliga leksaker, mysiga kläder och massa bus. Det ska vara ett rum i hemmet där den lille ska kunna utvecklas men samtidigt ha roligt och trivas. Vi tänkte dela med oss av några smarta tips på hur du kan inreda ett barnrum på bästa sätt. 
När du inreder för barnet ska det vara ett roligt rum. Här ska fantasin flöda fritt, men det är samtidigt viktigt att inte glömma funktion och säkerhet. Självklart handlar inredningen mycket om vilken ålder som barnet är. Har du äldre barn kan det alltid vara klokt och fråga om hur de själva vill inreda sitt rum. Det härliga med barn är att de ofta har egna idéer om hur rummet ska se ut, lyssna på barnen utan att låta dem bestämma helt. Försök få till en bra lekyta i rummet!

Inredning till barnrummet

Välj ut rätt barnmöbler

Som start kan det vara smart och kika in vilken barninredning och möbler man ska ha. Vi på Roomly har en bra sektion för detta som ni hittar i menyn högst upp. Det ska finnas en säng, ett skrivbord för läxor samt en garderob med förvaring av kläder och leksaker. Vi rekommenderar här att försöka välja möbler och annan inredning som barnen kan växa med. Mycket barninredning är framtagna för vissa åldrar och det blir lätt att barnen växer ifrån dessa. Därför kan ett spartips vara och välja möbler som inte speglar en specifik ålder. Välj en garderob som fungerar lika bra i tonåren som när barnet är yngre.
Ett annat smart spartips är att kolla efter begagnade barnmöbler. Det finns en massa härliga artiklar och hitta på loppisar eller på second-hand. Prylar som fått sig en stött eller ett jack går alltid och måla så de ser nya ut.

Dags att inreda barnkammaren

I nästa steg är det dags att kolla närmare på vilket tema och stil rummet ska ha. Här är det ofta bäst att inreda efter vad som passar barnet bäst. Kanske sätta upp lite härlig dekoration som planeter, hästar, blommor, bilar eller något annat inspirerande. Är barnet tillräckligt stort är det nog oftast bäst och fråga barnet själv.

Möblera ett barnrum

Mysig barnkammare

Måla och tapetsera barnrummet

Här tar många en genväg. Ofta väljer man att måla rummet eftersom det är lätt att ta bort eventuella fläckar och märken. Sen är det också lätt att måla om rummet om det inte skulle passa senare. Är man lite mer vågad så är det tapeter som gör rummet roligt. Det finns en massa härliga fototapeter ute på marknaden som passar perfekt till barnrum. Kanske någon rolig fondvägg med bilar, Disneyfigurer eller djur.
Väljer man att måla rummet i vitt är det viktigt och dekorera med textiler. Lägg ut en matta, häng upp gardiner, placera ett överkast och lite kuddar. All den mjuka textilen gör också att rummet blir lite mer säkert om någon skulle trilla samtidigt som det blir hemtrevligt. Är du duktig på att måla och har en stadig hand kan du också måla upp några snygga figurer eller siffror på väggen, blir alltid snyggt och personligt. Kika in fler bilder hos Expressen. Finns en massa mallar att köpa för att få till det extra stadigt.

Belysning till barnrum

När det kommer till belysning av barnrummet gäller egentligen samma rekommendationer som med vilket rum som helst. Det man kan tänka på är att placera ut en snygg och rolig nattlampa som är nära till hands sängen. Annars är det allmänbelysning som behövs som är riktat mot de platser som barnet ofta leker vid. Det finns en massa roliga och lekfulla taklampor, bordslampor och ljusslingor att ta del av.

Inredningsdekoration till barnrummet

Dekorationer till barnrummet ska till största del innefatta deras egna leksaker. Det kan vara mysiga gosedjur, dockor eller bilar. Det går att sätta upp fint och göra stilleben av. Ett trendigt alternativ är också att hänga upp snygga vimplar i glada färger eller bokstäver i barnets namn.
På skrivbordet ska det vara extra fint. Kanske någon snygg pennburk fylld med pennor, linjaler och penslar. Allt för att uppmuntra barnet att det är kul och göra sina läxor samt pyssel. Vi har en massa roliga inredningsdetaljer som passar in i barninredning. Jordglober, hängande ballonger, snygga sparbössor och mycket mer är populärt.

Dekorera skrivbord i barnrummet

Skrivbord i barnrummet

Relaterade artiklar