Gör det själv (DIY), Inspiration

Balkongmöbler – 7 snygga balkonginspirationer 2017

Balkongmöbler – 7 snygga balkonginspirationer 2017: Woho, nu börjar solen äntligen att visa sig runt om i vårt avlånga land. Förutom värme och sol betyder detta också att vi gör oss redo för att inreda våra vackra uteplatser som balkongen, altanen och trädgården. Som varje år så är det såklart också dags att presentera årets utemöbler som vi tror kommer bli riktigt populära.
Vi tänkte idag ge er lite härlig inspiration till din balkong. Det kan ibland eller faktiskt ganska ofta vara svårt att få till den där snygga inredningen med utemöbler på just balkongen. Att hitta den rätta stilen och de perfekta balkongmöbler som just du önskar.

1. Ett snyggt balkongskydd


Vill du få till den där lilla extra mysfaktorn som du önskar på balkongen? Då har vi ett underbart litet tips, nämligen ett balkongskydd. Här kan du enkelt själv sätta upp en snygg gardin eller annan textil och sen addera med belysning. Belysning i form av lampor, ljuslyktor eller slingor. Med allt detta kommer aldrig vilja gå in igen. Se bara den vackra bilden ovan!

2. Dekorera med rosor och balkongmöbler


Visst älskar vi fina blommor? Något som många säkert inte vet så går det faktiskt att odla rosor på balkongen. Gör några sökningar på Google så kommer du hitta hur du gör. Tillsammans med dina snygga trädgårdsstolar och trädgårdsbord som kanske har inspiration från ett franskt café kan detta bli en av dina absoluta favoritplatser i hemmet. Mysigt, eller hur?

3. Inred balkongen med blomlådor


Bild Ikea
Svenskarnas favorit, blomlådorna. Detta är kanske den absolut bästa dekorationen på din balkong. Här fokuserar du på att odla i dessa lådor. Den gröna växtligheten skapar en fantastisk lummig och inbjudande plats du gärna inte lämnar i första taget.

4. Mysig balkongmatta

Balkongmöbler textiler
När du ska dekorera din balkong till sommaren är ett riktigt smart knep att använda sig av mycket textil. Textiler är mjuka och skapar en atmosfär omkring sig. Ta exempelvis en balkongmatta. Med denna placerad kan du mjuk och skönt gå ut utan att sätta på dig skorna eller strumporna.

5. Installera ett trädäck


Bild Weheartit
Det kan låta dyrt, men det är det inte. Ett snyggt trädäck på balkongen som enkelt installeras genom så kallat klickgolv. Finns att köpa hos de flesta byggvaruhusen och säkert hos vår älskling Ikea. Skapar en skön känsla för fötterna.

6. Belysning och balkongmöbler

Balkong belysning
Vi på Roomly älskar allt som har med belysning och göra. Därför tycker vi att denna punkt är en av de viktigaste för att du ska få till en mysig balkongupplevelse. Häng upp lite snygga ljusslingor längs balkongräcket och placera ut härliga ljuslyktor som tänds när mörkret lägger sig på kvällen.

7. En fransk balkong

Balkongmöbler franskt
Är det kanske så att du har en fransk balkong är tipsen ovan lite svåra att applicera. Du får kanske inte plats med några balkongmöbler. Men lugn, det finns tips för dig med. Med en fransk balkong får man helt enkelt använda sig av insidan i lägenheten. Köp hem några snygga cafémöbler som är lätta och flytta samt förvara. Ta fram dessa och ställ vid balkongen och öppna upp. Lägg också fram en mysig matta och några prydnadskuddar på golvet, sen är du hemma. Glöm inte ljuslyktan på bordet också.

Relaterade artiklar