Hemnet tips

Herrgård från 1800-talet till salu för 5 miljoner kronor

Herrgård från 1800-talet till salu för 5 miljoner kronor: Har du någon gång drömt om att få äga en helt egen herrgård? Då har du just nu drömläge att förvärva en fantastisk herrgård från 1800-talet för fem miljoner kronor. Men ja, det finns en liten detalj som gör att priset är lågt. Hela herrgården har varit övergiven ett bra tag tillbaka och kommer behöva en ordentlig restaurering. 
Det är välkända Björksättra herrgård som är till salu. Gården ligger strax utanför Stockholm i Huddinge och påminner just nu lite om ett spökslott. Den bortglömda gården har 18 rum och har haft ett antal filmer inspelade, bland annat några av de senaste Beck-filmerna.

Herrgård Björksättra historia

Herrgården gavs i gåva till Huddinge kommun av den allmänna arvsfonden för ca sju år sedan. Ägaren av huset hade inte haft några arvingar till gården vilket gjorde att den gas bort. Det fanns ett löfte i gåvan om att herrgården skulle renoveras och bevaras i 1800-tals anda. Men som ni ser på bilderna nedan så blev det inte så. Det visade sig att renoveringen var för dyr för kommunen och Björksättra gård blev bara mer om och mer bortglömd. Tänk er denna nyrenoverad med designmöbler och heminredning från de finaste varumärkena. Otroligt!
Men detta betyder inte att gården kommer vara bortglömt för alltid. Nu är det nämligen dags för någon med mer kaliber att ta vara på detta drömläge. Huddinge kommun har nu valt att sälja herrgården för ett utgångspris på 4 995 00 kronor. Mäklare har tilldelats Fastighetsbyrån i Huddinge som säger att intresset för herrgården varit enormt trots sitt skick.
Värt att veta innan man ger sig in i budgivningen är att det en hel del förbättringar på utsidan och tillbyggnader kan vara svårt att få bygglov till. Det är heller inte lagligt att riva herrgården. Men, en renovering kan göra detta till ett otroligt boende för den som har råd. Gården ligger också mycket nära intill en härlig sjö.
Byggår: 1859
Rum: 18 rum varav 10 – 13 sovrum
Boarea/biarea: 338/20 kvm
Pris: 4 995 000 kr (utgångspris)
Mäklare: Fastighetsbyrån
Här hittar ni fler bilder och mer information om herrgården utanför Stockholm >>

Mäklarens beskrivning av herrgård Bjöksättra:

Det är en stor ära att ha fått denna unika möjlighet att förmedla Björksättra Gårds Mangårdsbyggnad med en snart 200-årig historik bakom sig. I mitten av 1800-talet byggde dåvarande Häradshövdingen en enastående vacker byggnad som inreddes med en stil av nyrokoko. Fastigheten är belägen i Orlångens naturreservat, alldeles intill sjön Orlången, endast 8 km från Huddinge Centrum. Med sina 18 rum, 9 kakelugnar och ett tornrum är fastigheten mycket karaktäristisk och har kulturhistoriska värden. För närvarande är fastigheten i mycket dåligt skick och har ett stort renoveringsbehov. Naturligtvis innebär detta goda möjligheter att göra fastigheten till sin egen och sätta sin prägel. Men det finns en varsamhetsbestämmelse att ta hänsyn till när man förvärvar särskilt värdefulla byggnader med kulturhistoriska värden. Ta del av beskrivningen och bilagorna nedan för mer info eller kontakta fastighetsmäklaren.
Text Fastighetsbyran.se
Fantastisk herrgård till salu
Herrgård Exteriör
Fin kammin i herrgård utanför Stockholm
Herrgård till salu
Björksättra herrgård till salu
Björksättra herrgård
Bilder Fastighetsbyran.se

Related Posts