Inspiration, Trender

Vitt kök – 8 inredningstips som skapar personlighet

Vitt kök – 8 inredningstips som skapar personlighet: Är du sugen på att göra om ditt kök? Eller kanske har du redan ett snyggt kök som skulle behöva lite mer kärlek. I Sverige är det mycket vanligt att vi vill ha det ljust och fräscht. Den trenden är mer eller mindre att hålla köket genomgående vitt. Det är också en färg som håller sig år efter år och man aldrig tröttnar på. Ett vitt kök gör också att vi orkar stå och laga mat under den långa vinter som vi har.

Vita kök är vackra, rena och mycket harmoniska för ögat. Men ett vitt kök behöver också en motpol. Något som får vår blick att vila på. Vi på Roomly vill tipsa och rekommendera dig om några exempel på hur helvita kök kan få mer karaktär och personlighet. Tips som gör att rummet känns mer hemma.

1. Snygga stolar i färg förändrar köket

Snygga stolar i färg förändrar köket
När du har ett vitt kök kan det vara smart och få till en kontrast och ett enkelt knep är matstolar. På bilden ovan ser vi några snygga stolar klädda i mörkt skinn. En färg och material som kontrasterar mot de enfärgade köket. Även ett snyggt matbord i en härlig färg som kombinerar stolarna är att rekommendera.

2. Sätt upp lite tavlor och dekoration

Sätt upp lite tavlor och dekoration i köket
Genom att köket ofta kan bli minimalistiskt och stramt kan man lätt få upp stämningen genom att placera lite dekoration. Ett exempel är att sätta upp eller ställa ut några snygga tavlor som passar in i omgivningen. Det finns en massa snygga varianter som är framtagna för att finnas just i köket. Vi lägger med några tips nedan på produkter som vi erbjuder i vår butik. Kanske något som lockar, annars för inspiration.

3. Dekorera vitt kök med en fondvägg

Dekorera vitt kök med en fondvägg
En annan smart lösning är att få till en snygg fondvägg i köket. Genom att det är till största del vitt inkluderat alla vitvaror kan en fondvägg skapa spännande dynamik. Ett intryck som förstärks av den optiska villa som färgspelet skapar. Det finns en massa härliga fototapeter man kan använda sig av för att få till den perfekta stämningen i ett vitt kök. Kika in våra tips nedan för inspiration.

4. Mer växter och gröna färger

Mer växter och gröna färger i köket
Nu kommer det tips som återkommer i många av våra artiklar. Växter är en av de helt klart viktigaste dekorationerna i hemmet. Förutom den härliga gröna färgen som alltid passar in så skapar du en härlig luft att vistas i. På bilden ovan är det klorofyll, i form av färska örter på fönsterbrädan, och en rad vinflaskor i grönt glas som skapar en frisk och färgglad accent mot den snövita basen, och samtidigt räddar den från att kännas tråkig och stel.

5. Dekorera med snyggt trä i vitt kök

Dekorera med snyggt trä i vitt kök
Bild från Homify
En riktigt smart och klassisk kombination till vitt kök är mörkt trä. Istället för att lägga ut ett mörkt trägolv för att matcha det vita köket har man på bilden installerat en elegant träfanér som klär väggen bakom köksbänken. Som ni ser är kontrasten väldigt effektfull och bildar en liten fond till alla de kökstillbehör som du väljer att stå framme på köksbänken.

6. Möblera med lekfulla detaljer i köket

Möblera med lekfulla detaljer i köket
Vi älskar färg, det bara är så. På bilden ser ni hur man använt klara accentfärger i rött och cerise. Det skapar en effektfull kontrast till ett vitt kök men också en lekfull känsla som harmoniserar. Även att istället för köksskåp använda sig av hyllor är ett sätt att ge liv åt köket. På hyllorna placerar du ut snygga köksdetaljer som vinglas eller annat du gärna visar upp.

7. Använd dig av rött och grönt

Använd dig av rött och grönt kök
I detta tips är det återigen grönska som tar stort fokus i ett vitt kök. På bilden ser ni hur man använt grönskan utanför fönstret och inomhus placerat en vacker varmröd matta. Det vita köket blir en neutral bakgrund som heller inte konkurrerar med den vackra utsikten. Mattor skapar en hemtrevlig och mysig känsla som också gör köket mer till ett vardagsrum än till ett traditionellt kök.

8. Härliga naturfärger och jordnära material i vitt kök

Härliga naturfärger och jordnära material
Om du har ett stort och luftigt kök har man många möjligheter att ta vara på när det kommer till möblering. Här har man använd sig av naturmaterial som skapar en mjuk och välkomnande atmosfär. Det är en sammanhållen och dämpad färgskala som ger en harmonisk känsla. En minimalistisk variant som fungerar utmärkt.

Related Posts