Inspiration

Duschväxter så inreder du – 10 badrum som inspirerar

Så inreder du med duschväxter – 10 badrum som inspirerar: Ett av de just nu hetaste inredningstrenderna är duschväxter. Kortfattat härliga växter som man placerar i det annars färglösa badrummet. Roomly har tagit del av 10 badrum som visar hur snyggt denna inredning kan bli i ditt badrum. Följ med oss nedan och hitta din favorit inspiration.
Den stora trenden med växter har nog inte varit så het som den är just nu. Vi svenskar planterar som aldrig förr, det kan man se i allt från bilder på Hemnet till inredningsbloggar. Men nu är det också dags för de gröna växterna att inta våra badrum. Det finns inget rum i hemmet som kan bli så tråkigt som just badrummet.

Trenden för duschväxter ökar

På inspirations sajten Pinterest har man kommunicerat att antalet personer som inspirerats av trenden ökat med hela 302 procent i år.
Visst är det fantastisk att badrumsväxterna har ökat så pass mycket. Men ännu mer fantastiskt är att de kräver minimal skötsel. Genom att stå i badrummet så får växterna vattentillskott genom ångorna från duschen. Det ger också en renare och naturligare luft som kan ha fördelar i ett rum som badrummet.
Är det så att du äger ett stort badrum har du plats till att placera ut en större växt i ett hörn. Om du istället har ett mindre och trångt badrum passar det bättre med kanske hänga upp växten eller ställa på en hylla eller i några snygga vaser. Många badrum saknar ljusinsläpp, dvs kanske inte har något fönster. Men ta det lugnt, det finns växter som passar bättre att leva i mörker. Se till att fråga om detta i din blomsterbutik innan du köper så du inte blir besviken.
Kika nu in dessa tio helt fantastiska inspirationer på hur man kan dekorera och inreda med växter i badrummet. Vi lovar att du kommer hitta någon favorit bland dessa. I alla fall någon att plocka lite tips av för att sen iscensätta ditt egna drömbadrum hemma.

Duschväxter inredning

Shower plant duschväxter inspiration

Snygga duschväxter heminredning

Inspiration duschväxter

Köpa snygga duschväxter

Tips på duschväxter i badrummet

Garderobsblomma

Ett smart tips när det kommer till vilken sorts blomma du ska placera i badrummet kan vara en garderobsblomma. Den kallas också för Zamiakalla och är en perfekt växt som inte behöver en person med gröna fingrar. Den klarar nämligen dåligt ljust och behöver inte heller så mycket vatten. Det är därför den har fått namnet Garderobsblomma. När den placeras i mörkare rum så vill den också ha mindre ljus än normalt. Se bara till att inte vattna den på samma sätt som du gör med andra blommor, den behöver bara lagom med kärlek. Kika in exempel på växter hos Plantagen. Där hittar ni just garderobsblommor i olika slag.

Gullranka

En annan växt som är perfekt och lättskött är gullrankan. Den växer mycket snabbt och står även emot skadedjur. Den mår absolut bäst i halvskugga och då varför inte i ditt snygga badrum? Den ska helst torka innan du vattnar den, men då ska den vattnas ordentligt även om den ofta klarar sig på mindre vatten också.

Related Posts