Gör det själv (DIY)

5 knep att skapa mer utrymme i badrummet

5 knep att skapa mer utrymme i badrummet: Att ha ont om plats och förvaring i badrummet är ett problem många bråkar med. Vi på Roomly har därför valt att lista 5 smarta knep på hur du kan skapa mer utrymme och förvaring i ett mindre badrum. Kanske bor du i en mindre lägenhet och är ute efter lite tips på Compact living, då kan detta vara mycket användbart.

1. Använd takhöjden och hörn

5-knep-att-skapa-mer-utrymme-i-badrummet-1
När det gäller att hitta mer förvaring i badrummet måste vi använda alla utrymmen som finns tillgodo. Om det finns plats gör sig en snygg och smart hylla pefekt. Där kan ni placera handdukar alternativt några snygga korgar. Om ni även har en härlig takhöjd så använd den och placera hyllor eller skåp lite högre upp. Annars kolla görnen i rummet, dessa är vi väldigt dåliga på att uttnyttja till max. Ett plus är också att visa hur smart förvaring som man kan få i badrummet när det är dags för en eventuell försäljning av boendet. Förvaring är en av de mest eftertraktade faktorerna hos spekulatanter.

2. Handdukshängare på dörren

En riktigt smart lösning för att få möjlighet att hänga in handukarna eller morgonrocken är att placera handdukshängare på dörren. Dessa sätts enkelt upp på överdelen av dörren alternativt genom att skruva fast dem direkt på dörr.

3. Inred med stora speglar

En klassisk metod som många av er nog redan är medvetana om är användningen av speglar för att skapa större rymd. Använd denna metod även i badrummet. Även om det inte direkt skapar mer utrymme så upplevs det som större.

4. Inred en hylla mellan handfatet och badrumsskåpet

5-knep-att-skapa-mer-utrymme-i-badrummet-2
Ställer du idag mycket saker direkt på handfatet? Kanske har du iaf en tvål ståendes där. Genom att snyggt placera upp en hylla mellan badrumsskåpet eller spegeln ovanför handfatet får ni en massa mer utrymme att ställa saker på. Lätttillgängligt och funktionsgivande.

5. Rensa badrummet

Den sista punkten är alltid en självklarhet när det är dags att ordna till ett rum. Man kan aldrig rensa bort onödiga prylar för många gånger. Vi människor har en förmåga att alltid plocka på oss en massa prylar som ofta är onödiga. Dessa hamnar på olika platser som både är synliga och icke synliga. Men bara för dem inte syns så tar dem en otrolig massa viktig plats. Se till att rensa bort gamla krämer, burkar och smink. Plötsligt kommer du se hur mycket mer plats och utrymme du  får.
 
Lycka till!
 

Related Posts