Gör det själv (DIY)

Loftsängar – 10 fantastiska tips att inspireras av

Loftsängar – 10 fantastiska tips att inspireras av: Smarta sänger finns det gott om. Men för det lilla boendet är loftsängen helt klart vinnaren. Tänker man Compact living är det viktigt att ta vara på all den yta som finns.
Det härliga med loftsängar är att de passar både barn och vuxna. Vi på Roomly har hittat 10 fantastiska exempel som hoppas inspirera dig. Loftsänger som också ger utrymme till förvaring.

1. Loftsängar med härlig walk in closet

Loftsängar
Drömmen för många, en egen walk in closet. Det här exemplet är verkligen super smart. Att bygga en walk in tar ofta upp en massa golvyta. Varför inte då placera både säng och garderob på samma? Både snyggt och praktiskt!

2. Loftsängen för barnrummet

Loftsängar 2
Att inreda barnrummet är inte alltid lätt, men kul. Som ni ser på bilden ovan har man här använt textiler istället för trä längs kanterna vilket ger ett mer lekfullt intryck på sängen. Skulle man byta ut materialvalet skulle sängen lika gärna kunna passa för en vuxen.

3. Väggar i vitt och samma färg på loftsängar

Bygga loftsängar
Det är inte ett måste men försök att använda samma färg på loftsängen som du använt på väggarna i rummet. Det gör att sängen smälter in i miljön på ett naturligt sätt. Det gör också att rummet känns större då man inte märker av sängen på samma sätt. Är du istället ute efter vanliga sängar kan du kika in våra artiklar på Roomly.

4. Ett draperi under loftsängen

Loftsängar 3

Försök att vara lite kreativ när du inreder under loftsängen. Kanske ett draperi är en bra lösning som du använder ytan under som ett förråd eller bara inte vill visa upp prylarna under.

5. Loftsängar med stege i trä

Inspiration loftsängar
Materiallet trä är tillbaka. Tittar vi på nästaq års heminredning så kommer trä att dominera som materialval. Det är riktigt snyggt om man kombinerar det på rätt sätt. Som på bilden ovan där man valt en vit färg på sängen tillsammans med en stege i trä. Som ni ser är det stegen som hamnar i fokus, snyggt.

6. Loftsängar med snyggt nattduksbord

Hitta loftsängar
Vem har sagt att en loftsäng måste vara rektangulär? Med den här formen finns det plats för både säng och ett litet utrymme för böcker eller något annat du vill ha nära tillhands i sängen.

7. Loftsängar med inbyggd dörr

loftsang-10
En lite mer avancerad variant men riktigt snygg. Med detta exempel skapas en mer avskild plats med hög mysfaktor. Hela sängen blir som ett eget litet rum.

8. Bokylla och loftsängar

loftsang-6
Gillar du att läsa böcker? Då behöver du en plats att förvara dessa, helst också snygg. Se då till att bygga in en bokhylla i sängen som på exemplet ovan. Detta sparar både plats och blir en snygg inredningsdetalj i rummet.

9. Loftsängar högst upp i nock

loftsang-8
När vi pratar om Compact living gäller det att ta vara på varenda kvadratmeter i hemmet. Det har man verkligen gjort på exemplet ovan. Placerad så högt det går i rummet för att maximera ytan.

10. Om takhöjden inte riktigt tillåter

loftsang-9
Det är ju inte alla som har så pass högt i tak så en loftsäng går in. Då finns det alternativa vägar att ta. Som exempelvis att ställa sängen ovanpå ett gäng byråer vilket skapar smart förvaring under. Med några gardiner skärmar du sedan enkelt av hela din snygga sovalkov.
 

Populära sängar på Roomly

Relaterade artiklar