Inspiration, Trender

7 inredningstrender för år 2017

7 inredningstrender för år 2017: Äntligen är det nytt år. För att snabbt sammanfatta 2016 för Roomly.se kan vi säga att det varit ett fantastiskt år med en massa härlig inredning. Som ni säkert är medvetna om är det marmor, mässing/koppar och grått som dominerat. Men frågan är om dessa håller i sig också under 2017. 
Inredningstrenderna för 2017 har en hel del nytt på ingång men också en hel del som hänger kvar från 2016. Kika in trenderna nedan och god fortsättning!

1. Gröna klängväxter

Bild: Sköna hem
Nu är det hög tid att plocka fram era gröna fingrar. Redan i höstas 2016 kunde vi se en ökande trend när det kommer till klängväxter. Dessa hänger med in i detta år och troligen ökar den ännu mer.

2. Mycket blåa färger i hemmet


Den blåa färgen och trenden håller i sig och följer med oss under 2017. Petroleum och mörkblå kommer vara stora spelare under året.

3. Snygga naturfärger


Dova färger så som natur, smutsiga pasteller och mörkare nyanser kommer att plocka plats från de vita, ljusa väggarna som länge varit i toppen innan.
 
 

4. Plocka fram kristallerna


Ni har säkert redan sett att många inredningsbutiker och inredningstidningar stolt skyltar med dessa kristaller. Ja, det är för att det är en mycket het trend just nu. Agat och bergskristaller kommer att ta plats i vår inredning under 2017. Både som vacker dekoration och som möbler.

5. Metallen koppar


En favorit hos många redan idag. Mässing har varit i toppen under 2016, men nu vill svenskarna ha variation. Då åker metallen koppar fram istället och byter ut de vackra ljusstakarna du köpt under 2016.

6. Marmortapet


Marmorn flyttar från köksbänken upp till väggarna. Genom att marmor är ett otroligt dyrt material är det inte alla som vill lägga ner dessa kostnader på en hel vägg. Då finns det alternativ som absolut kommer bli en stor trend under kommande år. Nämligen en marmortapet.

7. Transparent och genomskinligt inredningstrender 2017


Plasten kommer tillbaka. Plexi och akrylinredning som möbler och dekoration ser en stor ökning under 2017. Något som vi tror det kända designvarumärket Kartell tycker är mycket spännande.
 

Relaterade artiklar