Hemnet tips

Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor

Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor: Sugen på att ta steget till en lite större lägenhet? Då har du just nu chans att plocka hem ett riktigt kap. Det är nämligen Sveriges just nu dyraste lägenhet som finns att kamma hem. Priset, ja det landar på 71 miljoner svenska kronor. Men ta det lugnt, månadsavgiften är bara på 2000 kr i månaden. 
Den vackra och något dyra etagevåningen på Strandvägen i Stockholm erbjuder en milsvid utsikt över Djurgården och Nybroviken. Huset och fastigheten som lägenheten ligger i har anor tillbaka till 1800-talet och kallas även för Wallenbergarnas hus. Fastigheten har fått sig det namnet då det i början på 1900-talet köptes av häradshövdingen Marcus Wallenberg Sr.
Visa fler dyra objekt i Sverige >>
Nu har du i alla fall möjlighet att kunna bli en del av detta vackra sekelskifteshus, men billigt är det inte. Säljaren har bestämt sig för att släppa lägenheten till den som kan lägga fram 71 miljoner kronor. Lägenheten har en boarea på 356 kvadratmeter fördelade på nio stora rum och ett kök. Det stora sovrummet ligger upp i tornrummet och har en fantastisk utsikt över stora delar av Stockholm.
Med ett pris på 71 miljoner kronor betyder det att säljaren vill få ut ett kvadratmeterpris på 199 348 kronor.
Det är inte vanligt att liknande lägenheter i denna storlek eller läge visas upp för allmänheten. Oftast brukar dessa dyrgripar säljas vid sidan av marknaden på Hemnet eller andra bosajter. Men denna ägaren har valt och visa upp våningen för de svenska folket. Du kan alltså kika in våningen på både Booli och Hemnet. I dagsläget har den omkring 100 000 visningar och klick.
Vi på Roomly har valt att lägga ut några utvalda bilder som du kan kika på här nedan. Vill du ser fler bilder eller läsa mer om objektet kan du gå in på mäklarens hemsida alternativt någon av bosajterna som vi länkar till nedan.
Hemnet eller Booli

Här beskriver Skeppsholmen Sveriges dyraste lägenhet:

Här ges en unik möjlighet att förvärva en våning på Strandvägen 27 om totalt 356 kvm och 9 rum. Hörnfastighet på Stockholms mest exklusiva adress och flera plan högst upp i huset med en oslagbar vy över Nybrovikens vatten och Djurgården. Huset köptes 1901 av Marcus Wallenberg Sr och här har historiska möten ägt rum.
Våningen disponerar idag två plan samt ett tredje plan med tornrum. Ett plan med representativa sällskapsrum som matsal och salonger i fil med stuckatur och dörröverstycken. Planet omfattar också kök, badrum, sovrum och en elegant hall. Från hallen nås det övre och privata planet med sällskapsrum, sovrumsdel och badrum. Ett tredje våningsplan med ett tornrum som idag är master bedroom. Representativ fastighet anno 1885 ritad av arkitekt Oscar Eriksson. Mycket solid förening.
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Sveriges just nu dyraste lägenhet för 71 miljoner kronor
Bilder från skeppsholmen.se

Relaterade artiklar