Hemnet tips

Möregatan 8 – En stilsäker pärla på Södermalm i Stockholm

Möregatan 8 – En stilsäker pärla på Södermalm i Stockholm: Idag ska vi besöka en riktig skönhet på Södermalm i Stockholm. Denna lägenhet på 64 kvadratmeter ligger på attraktiva Möregatan och har två balkonger kopplade till lägenheten. Med detta får man utsikt mot två vädersträck och mot både lummig innergård och Medborgarplatsens höga hus. En blandning av storstadskänsla och grönt. Hemmet ligger på fyra trappor vilket är ett högt läge och har 2,5 rum och kök. Ett perfekt boende för två personer.
Inredningen i detta hem har haft personlighet i fokus vilket ni nog förstår när ni ser bilderna längre ner på sidan. I fokus står mycket trä, som de soffor från 70-talet som står placerade  i vardagsrummet eller matbordet i köket kombinerat med enklas plaststolar i vitt. Som ni också ser på bild nedan har den mindre hörnbalkongen smyckats och möblerats för att maximera ytan och atmosfären.
Område: Södermalm, Stockholm
Yta: 64 Kvadratmeter boyta
Rum: 2,5 rum och kök
Pris: 5 150 000 kr (Begärt pris av säljaren)
Mäklare: Nooks
Kolla in fler bilder och mer information om Möregatan 8 på Södermalm hos mäklaren här >>

Säljarens beskrivning av Möregatan och hemmet till salu

HUR ÄR DET ATT BO JUST HÄR?

”Två och en halvrummare med dubbla balkonger och grönläge mitt på Södermalm. Trots sitt centrala läge är detta möjligen söders lugnaste stråk. Möregatan är en liten återvändsgata som leder fram till Rosenlundsparken med dess karakteristiska gula solstolar, lekplatser, fontän och fotbollsplan. Lägenheten ligger alldeles vid parken, den är ljus och öppen med ett stort kök som den naturliga mötesplatsen. Utsikten utgörs av de gröna träden och parken nedanför. Det halva rummet är idag en stor walk-in closet (det finns även ytterligare en sådan), tidigare kontor och det gör sig även bra som barnkammare. Balkongerna hittas i vardera ände av lägenheten och under de varmare månaderna lämnas balkongdörrarna öppna så att parkens naturdofter och fågelsång letar sig in i lägenheten. Den ena utnyttjas för odling och den andra för morgonkaffe i solen.”

HUR ÄR DET ATT BO I BYGGNADEN?

En liten bostadsrättsförening med goda grannar och trevlig stämning. Kommunikativt och vänligt.

HUR ÄR DET ATT BO I OMRÅDET?

Mitt på Söder men en lugn oas nära Rosenlundsparken, ett stenkast ifrån Åsö Konditori och Bageri som erbjuder det godaste danska rågbrödet i staden! Promenadavstånd till både Mariatorget och Nytorget med många bra restauranger. På Nytorget 6 och Bar Central på Nytorget får man ta med sig hunden in och avnjuta sin måltid eller drink.

Text från Nooks.se
Nooks Möregatan 8 Södermalm
Utgång mot balkong två i sovrummet. Där är det utsikt med storstadskänsla.
Nooks Möregatan 8 Södermalm
Den lilla balkongen har smyckats och möblerats för att maximera den lilla ytan. Härlig utsikt mot grön och lummig innergård.
Nooks Möregatan 8 Södermalm
Härlig detalj med den röda balkongdörren i vardagsrummet.
Nooks Möregatan 8 Södermalm
På den ena balkongen är det utsikt mot Medborgarplatsen på Södermalm.
Nooks Möregatan 8 Södermalm
Snygg inredning och decor med personlig touch.
Nooks Möregatan 8 Södermalm
Snyggt fiskbensparkett och härliga soffor.
Nooks Möregatan 8 Södermalm
Stilrent och effektfullt kök i svart interiör.
Nooks Möregatan 8 Södermalm
Den vackra matplatsen i köket.
Bilder från Nooks.se

Relaterade artiklar