Hemnet tips

Unikt boende i Simrishamn på Österlen

Unikt boende i Simrishamn på Österlen: Är du ute efter ett riktigt charmigt drömboende längs kusten? Då ska du kolla in denna vackra dröm med placering i underbara Simrishamn på Österlen. Till detta boende får man en stilfull renoverad insida, en fantastisk innergård med mysig trädgård och åtta kakelugnar. 
Denna fastighet som nu ligger ute till försäljning är verkligen en riktig idyll. Stora rosenbuskar och snidade trädörrar är några detaljer som pryder denna vackra fastighet mitt på Stenbocksgatan i centrala Simrishamn.
I huset som har en boyta på hela 295 kvadratmeter finns också vackra bevarade detaljer. Vi hittar vackert mönstrade tapeter i de två stora salongerna som också är utrustade med kakelugn, brädgolv och stora fönster ut mot gatan.
Gårdshus från 1920 talet om ca 35 kvm finns också på innergården. Förrådsrum som kan göras om till gästhus, ateljé eller bara ha det som förråd! Bastu finns i detta utrymme.
Område: Simrishamn, Österlen
Boyta: 295 kvm / 150 kvm biyta
Rum: 8 st varav 3 st är sovrum
Pris: 9 000 000 kr (Begärt utgångspris)
Mäklare: Fastighetsbyrån
Besök mäklarens hemsida för mer information och bilder på denna vackra skånedröm här >>

Mäklarens egna ord om objektet i Simrishamn på Österlen.

En ytterst fashionabel där alla detaljer är rätt. Alla dessa vackra fönster, viktorianska gjutjärnselement, stuckaturer, kakelugnar och samtidigt en modern bostad. Huset har genomgått en total renovering där varje detalj är genomtänkt och man har inte snålat på något. Alla 25 fönster är nya, men tillverkade i exakt rätt stil. Varenda badrumsdetalj är just som man vill att den ska vara. Man kan gå runt varv efter varv och bara njuta av hur väl genomfört allt är.
Generös takhöjd skapar ett ljusflöde man sällan ser. Bostaden kan bebos av många då ytorna är smart planerade och det finns mer om så önskas. Vinden är mitt ”lyckoland” som en -råvind- i New York! Utsikten över alla vackra tak och havet ger en extra dimension. Mitt tips, inred den till värsta vindsvåningen. När jag klev in mitt i den imponerande entrén så rusade miljoner tankar i mitt huvud. Privatbostad? Företag? Kollektiv? Showroom? Två eller tre bostäder? Restaurang och boutique-hotell. Ändå med privat sfär.
Här har kvalitet stått i fokus. Sköna Hem har förstås gjort ett reportage då det inte finns många bostäder lik denna! Vi pratar om en renovering där allt har fått sin unika kärlek.

Entré

Imponerande Hall med ursprungstrappan som är vackert utformad. Handgjorda stenplattor från Marrakech. Breda plankor Esperöds Herrgård i Kivik. Här förvaras ( undangömt) också fiberanslutningen, larmcentral och kassaskåp.

Salong

Ljust rum med kakelugn, brädgolv, vacker tapet och två fönster mot söder och parken.

I fil från den första salongen

Bibliotek med den vackra gamla originalmattan från 1899 och en kakelugn. Två fönster mot söder och parken.

Entré ”vagnslider”

Hall med gästtoalett. Tapetserad med notblad från Frankrike på väggarna, häftigt!

Sovrum

Mot den lugna privata innergården ligger bottenvåningens sovrum. Kakelugn, laserade väggar och skurat bräddgolv. Kika in sängar som skulle kunna passa in utmärkt i dessa vackra sovrum.

Badrum

Till sovrummet hör ett generöst badrum med pärlspont/ kakel på väggarna, klinker på golvet. Ett gjutjärnsbadkar med lejontassar. Handfat och toalett från England. Tvättmaskin och torktumlare. Från detta badrum når du direkt till innergården.

Från salong till matsal

Förtjusande matplats med en ståtlig kakelugn. Träplankor på golvet och tapet. Fönster mot innergården.

Kök

Ett riktigt lantkök uppenbarar sig! Vacker köksmöbel från Esperödsherrgård och annan inredning från Åralövs snickeri. Kyl från Liebherr och resterande vitvaror från Smeg. Gasspis, dubbelugn, diskmaskin och fläkt allt från 2012. Träplank på golvet och fyra stora fönster mot innergården. 3.5 meter lång köksö i ”rå” design med egen diskbänk i mässing och extra kylskåp som förtjänar sin plats i detta sociala kök!

Köksentré

Det bästa som finns… Köksentré, I like! Trappa till både vind och källare. Här når man också gästrummet och gästbadrummet. Kakel & klinker och golvvärme. Frånluftsfläkt. Idag används gästrummet som dressing room.

Från den vackert svängda originaltrappan når Du plan 2

GenomGenerös salonggångssalong med skurade trägolv, vacker tapet och en kakelugn. Två fönster mot söder och parken.

Salong

Denna salong med trägolv, djärv tapet och stor kakelugn kan lätt omvandlas till ett förtjusande kök om man skulle vilja ha ett generationsboende eller hyra ut vindsplanet som egen bostad. Strategiskt med el, vatten och avlopp framdragit.

Sovrum med ett stort badrum

Trägolv och kakelugn. Två fönster mot söder och parken. Badrummet har ett separat duschrum. Kakel/ klinker. Kakel från Smith & Son. Trägolv, handdukstork från Gamla mejeriet. Toalett och handfat från Burlington.

Master bedroom med badrum

Sovrum, dressingroom och badrum. Alla fönster mot innergården som har hamnen och havet som utsikt. Trägolv, tapet och kakelugn. Badrummet har ett marmorgolv, kakel och kakelbård från Smith & Son och tapet från Cole & Son. Handdukstork. Inredning från Burlington England.

Litet trapphus

De två badrummen med extra tvättmaskin. Här finns egen trappa till vagnslidret.

Vinden

Denna imponerande vind. Jag ser en häftig bostad framför mig! Utsikten är magiskt och vinden lika så! Potentialen är total. Vatten och avlopp är framdragit för dig som vill skapa en extra våning, eller kanske ett kontor.

Källare

Från köksentrén nås källaren med förvaringsutrymme. Extra kyl, frys, hyllor och vinförvaring. Via källartrappa i ”vagnslider” nås en annan källare. Fyra små källarrum. Här kommer fiber och fjärrvärme in, samt mjukvattenfilter och här förvaras även veden till alla de åtta kakelugnarna.
Text från fastighetsbyran.se
Simrishamn Österlen
Simrishamn Österlen inredning gårdshus
Simrishamn Österlen trädgård innergård
Simrishamn Österlen inredning vardagsrum
Simrishamn Österlen Salongen
Simrishamn Österlen inredning salong
Simrishamn Österlen kök inredning
Simrishamn Österlen Hall inredning
Simrishamn Österlen Sovrum inredning
Simrishamn Österlen Sovrum
Bilder från fastighetsbyran.se

Relaterade artiklar