Inspiration

Stockholms bästa lampbutiker

Stockholms bästa lampbutiker: Ibland kan det känns som att mörkret varar som en evighet under vinterhalvåret. Men det ingår i vår svenska livsstil att ha det så. Därför är det mycket viktigt att inreda med bra belysning och lampor i hemmet. Belysning som får oss att glömma bort det där mörkret utanför fönstret ett tag. 

» Läs också 10 Bästa inredningsbutikerna i Stockholm
Roomly har samlat på sig några riktigt grymma tips på Stockholms bästa lampbutiker och företag som erbjuder en hjälpande hand när det kommer till belysning och ljussättning.
Vi hoppas att du kommer kunna hitta det absolut snyggaste lamporna och få den rådgivning du behöver för att skapa dig den där lilla extra känslan.

Trendig belysning

FLOS: Exklusiv belysning som gör skillnad

Det är inte många städer i världen som har en egen Flos-butik. Flos är som många säkert redan vet ett supertrendigt varumärke som alltid ligger i framkant när det kommer till design. Att komma in i denna butik är som att gå på konstrunda.
Butiken Flos hittar ni på Lützengatan 1, Östermalm, Stockholm

Homelight: Belysning för hemmet

Homelight är känt butik för innerstadsbor. Med placering på Erik Dahlbergsgatan på Gärdet/Östermalm kan man få skräddarsydd rådgivning om belysning. Här finns också ett stort utbud av lampor att köpa på plats. De flesta varumärken exklusiva som Louis Poulsen, Foscarini, Flos och Luceplan. Om du inte hittar den lampan du söker går allt att beställa efter behov.
Butiken Homelight hittar ni på Erik Dahlbergsgatan 41-43, Gärdet, Stockholm
 

Norrmalmsel: Experter på lampor sedan 1917

Norrmalmsel är en anrik lampbutik där du hittar ett stort sortiment av kvalitetslampor. Varumärken som Flos, Rörstrand, Iittala och Louise Poulsen är några av dessa. Hit kan du också vända dig för rådgivning och tips på vilken lampa eller belysning som passar dig bäst.
Butiken Norrmalmsel hittar ni på S:t Eriksgatan 87, Vasastan

Ljushuset: Lampor i olika prisklasser

Ljushuset är en större kedja med fokus på belysning och lampor. Här kan ni hitta en hel del i olika prisklasser. Allt från bordslampor till taklampor och ljuskällor. Stora pluset ligger på att ni hittar allt från dyra exklusiva varumärken till de lite billigare alternativen.
Butiken Ljushuset City hittar ni på Mäster Samuelsgatan 45, City
Butiken Ljushuset Kungsholmen hittar ni på Drottningholmsvägen 13, Kungsholmen
Butiken Ljushuset Södermalm hittar ni på Götgatan 98, Södermalm
Butiken Ljushuset Täby Centrum, hittar ni i Täby Centrum, Täby

Nordiska galleriet: Unikt och selektivt

Det här är nog en av de butikerna som vi nämner som flest av er känner till. Nordiska galleriet är en klassisk och välkänd inredningsbutik som skapat sig en egen unik uppfattning om hur ett nordiskt hem ska inredas. Denna butik ses av många som en ledare inom europeisk ledare inom design. Men smakar det så kostar det. Här är det inte billiga lampor som finns till försäljning.
Butiken Nordiska Galleriet hittar ni på Nybrogatan 11, Östermalm

DIS Inredning: Noga utvald inredning

DIS Inredning är en exklusiv belysningskollektion som består av mixade stilar. Design är hämtad från lite överallt i världen. Många av deras lampor och belysning har hög mysfaktor och går i brons och guld.
Butiken DIS Inredning Lästmakargatan hittar ni på Lästmakargatan 5, City
Butiken DIS Inredning Humlegårdsgatan hittar ni på Humlegårdsgatan 14, Östermalm

Elektriska Svea: Personal med erfarenhet

Elektriska Svea kan vara den lampbutik med Sveriges bredaste utbud av belysning. Som tur är så har butiken en otroligt hjälpsam och kunnig personal som gärna står till tjänst.
Butiken Elektriska Svea hittar ni på Hornsgatan 75, Södermalm

Ljus i Norden: Ljussättningsprojekt för större bruk

Här har vi en butik med gott rykte på stan. Personalen som jobbar på Ljus i Norden har lång erfarenhet av lampor och känner till hur det ska användas framförallt ihop med en arkitekt. Detta gör att målgruppen ofta inte är privat utan till mestadels elektriker och arkitekter. Men självklart är du välkommen i privat syfte också.
Butiken Ljus i Norden hittar ni på Valhallavägen 65, Östermalm

Om Stockholms bästa lampbutiker

Detta inlägg är under uppdatering löpande. Detta betyder att vi mer än gärna tar emot fler tips på inredningsbutiker och lampbutiker som ni tycker borde finnas med på listan ovan. För att kontakta oss gör ni det enklast via vårt kontaktformulär under sidan kontakt.
Eventuella tryckfel eller liknande ändrar vi gärna också.

Related Posts