Hemnet tips

Odengatan 85 – I höst får barnen bestämma

Odengatan 85: Tänk er om allt var vitt och svart. Visst hade det varit tråkigt. Här kommer en färgsprängd lägenhet som just nu är till salu på Odengatan i Stockholm. Det är inte något vanligt boende detta. Eftersom vuxna ibland verkar ha det lite svårt att göra det unikt och roligt så har man tagit hjälp av fyra härliga och kreativa barn för att färgsätta lägenheten.

Odengatan 85, 5 rum och kök, 148 kvm
Pris/bud 12 495 000 kr
Visning söndag 18 okt kl 14–15
Se lägenhetsannonsen på Svenska Mäklarhusets hemsida.
Nedan kommer en rundvisning i denna fantastiska lägenhet på Odengatan i Stockholm:

Video på lägenheten


 

Matplats

odengatan-85-i-host-far-barnen-bestamma (1)
Från köket kan man antingen gå rakt ut på den stora solvända balkongen eller ta till vänster in i det gamla trapphuset som gjorts om till cirkus, förlåt matrum. Sätt dig längst in så slipper du hjälpa till med avdukningen.

Kök

odengatan-85-i-host-far-barnen-bestamma (2)
Med 3,3 meter i takhöjd är det ingen risk att pannkakorna fastnar i taket. Bara att skicka upp dem från stekpannan och fånga dem innan de landar på den gotländska kalkstenen. Menytavlan är målad med skoltavelfärg, så skriv och sudda som du vill. Här finns gott om lull-lull som vuxna brukar gilla, exempelvis gashäll, inbyggd micro och varmluftsugn plus en fräsig kyl/frys med inbyggd ismaskin och mjölklucka. Arbetsytorna är av tålig mörk granit som inte repas om man behöver klättra upp på dem för att nå godisskålarna. Från köket kan man antingen gå rakt ut på den stora solvända balkongen eller ta till vänster in i det gamla trapphuset som gjorts om till cirkus, förlåt matrum. Sätt dig längst in så slipper du hjälpa till med avdukningen.

Badrum

odengatan-85-i-host-far-barnen-bestamma (3)
Stort helkaklat badrum med skönt uppvärmt golv så man slipper frysa fötterna av sig. Roligt badkar med rundad duschavdelning och en liten nisch i väggen med plats för snorkel och simfötter. Tvättmaskinen och torktumlaren ingår vilket förhoppningsvis säkerställer att favoritplaggen alltid är rena och torra.

Master bedroom

odengatan-85-i-host-far-barnen-bestamma (4)
Det här sovrummet lägger säkert mamma och pappa beslag på. Typiskt. Men det är klart, de måste få vara ifred ibland. Här får de plats med både jättestor säng och varsitt nattduksbord – och mysfaktorn är hög under den mörkblå natthimlen. Den gigantiska garderoben med skjutbara dörrar rymmer onödigt mycket kläder och vid fönstret finns ett platsbyggt skrivbord som är gjort av valnöt. Men låt dig inte luras. Det går inte att äta.

Balkong

odengatan-85-i-host-far-barnen-bestamma (5)
Stor härlig balkong (1,4×3,3m) med trätrall och soligt sydvästläge. Härifrån har man en utmärkt position för att kasta vattenballonger på gården, väl gömd bakom det egna insynsskyddet. Plats för ett litet bord och ett par stolar.

Vardagsrum

odengatan-85-i-host-far-barnen-bestamma (6)
Många vuxna tycker säkert att det här rummet är ovanligt fint. Men de flesta barn struntar blankt i att det vimlar av bågformade överfönster, höga golvsocklar, vackra taklister, takrosetter och speglade pardörrar. För att inte tala om den platsbyggda förvaringen eller den klassiska fiskbensparketten – fullständigt ointressant! Nej, då är det roligare att hamra på det rosa pianot (ingår om du vill) medan resten av familjen sjunger med i ”Blinka lilla stjärna”. Har du glömt texten så står den på väggen.

Matsal

odengatan-85-i-host-far-barnen-bestamma (7)
Matsal? Det hör man ju på ordet att det är tråkigt. Varför ska man bara vara där när man äter? Det här rummet är ju som gjort för att vara i jämt. Man kan ta det lugnt och bara läsa en bok i den upplysta fåtöljen medan brasan i kakelugnen sprakar. Man kan sitta i det underbara burspråket och räkna till hundra förbipasserande Bugaboo-barnvagnar, fast då får man inte sitta särskilt länge. Man kan till och med ta hem kompisarna på rundpingis. Och sen, när man gjort allt det där, då kan man äta en god middag med familjen.
Inlägget är sponsrat av Beckers

Related Posts