Inspiration, Trender

8 tips på trädgårdsinredning 2017

8 tips på trädgårdsinredning 2017: Våren börjar närma sig. Även om det fortfarande är väldigt kallt och vi hittar snö på många platser runt om i landet. I Stockholm var det igår årets kanske härligaste dag hittills.Vi fick se riktigt solljus för första gången, något som snabbt får oss att tänka på vår och sommar. Men det är inte bara vi som börjar se våren närma sig.
Sveriges inredningsbutiker och världens inredningsvarumärken börjar nu förberedda sig på årets vårkollektioner. Vi på Roomly har tagit del av årets trädgårdsinredning, utemöbler och vart trenderna pekar mot. Kika in listan nedan och njut av inspiration och vårkänsla.

Utemöbler

1. Dags för utebelysning


För att få till den perfekta mysstämningen i vår/sommar gäller det att välja härlig utebelysning. En trend som fortsätter att hålla i sig under 2017. Trenden handlar om att man nu tänker igenom trädgårdsbelysningen mer än vad man gjorde innan.

2. Skapa ett uterum


 
Inredning och styling av rum har växt starkt hos många. Varför då inte ta vidare detta kreativa tänk också utomhus? Låt fantasin flöda och skapa ett härlige rum utomhus. Loungemöbler, kuddar, filtar, mattor och kanske en segelduk som tak. Det blir verkligen härligt. Glöm inte mysbelysningen också.

3. Matplatsen i centrum


Kanske den mest självklara delen. Någonstans att sitta och äta en härlig middag, lunch eller frukost i solen eller skuggan. Detta är svårt att slå.

4. Grillen


Något som ska finnas i varje trädgård eller uteplats, en grill. Om du inte har någon idag har du säkert gått och tänkt på det innan. En grill behöver inte kosta så mycket och finns hos de flesta återförsäljare av hus och hem.

5. Plantera fruktträd


En svensk trädgård har några växter som nästan är en självklarhet. Att skapa en liten fruktträdgård av äpplen, päron eller buskar med bär. Detta är något som ligger högt på svenskarnas önskelistor.
 
 

6. Bygga ett utekök

Trädgårdsinredning-utekök
Det här är något som blivit väldigt populärt på senare tid. Möjligheten att på sommaren kunna laga måltiderna utomhus. Utekökstrenden fortsätter in i 2017 och kommer säkert bli ännu populärare då billigare alternativ kommer poppa upp under året.

7. Skapa en eldstad trädgårdsinredning


En favorit som också kan användas under kallare tider på året. En härlig eldstad som kan tändas in på småtimmarna när mörkret lagt sig. Ger både mysbelysning och värme omkring sig.
 
 

8. Poolen


Ja, sist men inte minst. Vem vill inte ha en riktig pool i trädgården? Denna trend är kanske inget man bygger på några dagar utan detta behöver planering och plånbok. Det är inte billigt att bygga en pool och det tar tid. Men som färdigt projekt är det verkligen en stämningshöjare.

Utemöbler

Related Posts