Trender

Idag startar Formex inredningsmässa 2016

Idag startar en av årets största inredningsmässor, nämligen Formex 2016. Vårens Formex fokuserar på hur vårt designarv blandas ihop med dagens moderna influenser. Och just nu är Norden hetare än någonsin på just inredning.

Nu sparkar den nordiska trenden inom inredning och design igång på riktigt och det är branschmässan Formex som tar avstamp. Att Norden har ögonen på sig just nu genomsyrar hela branschen säger Christina Olsson, projektchef för Formex till Aftonbladet.
På årets Formex 2016 kommer det visas upp en enorm blandning. Allt från inspiration och trender till det senaste nyheterna och vinnarna av designpriset Formex Fromidable. Vi kommer även få träffa på och se mycket kändissamarbeten. Några av dessa är Pernilla Wahlgren som visar upp sitt samarbete med Sagaform och Tina Nordström ”Mat-Tina” kommer att visa upp sin nya kollektion tillsammans med Ekelunds Väveri.
 
Formex januari 2016 pågår i Stockholmsmässan 20-23 januari och är som vanligt bara öppen för branschen, inte allmänheten. Totalt är 900 utställare på plats för att visa upp både sig och vårens trender.
Roomly.se kommer att vara på plats imorgon torsdag den 21 januari för att ta del av vårens inredningstrender 2016.

Vad är inredningsmässan Formex?

(Text från formex.se)

Formex – den största inredningsmässan för nordisk design. Här samlas 850 utställare, 23 000 nationella besökare och över 800 medierepresentanter. Formex är en branschmässa som är öppen för dig som är verksam inom följande områden: present, hemtextil, inredning, mode, delikatesser/mat och leksaker. Minimiålder 15 år. #formex

Mässan anordnas två gånger per år,v.3 januari och v.34 augusti. Sedan 1960 samlas inköpare, agenter, grossister, importörer, formgivare och producenter från hela den nordiska inrednings- och presentbranschen.

Vad hittar du på Formex
Formex är uppdelat i olika produktområden. Här kan du läsa om vilka produkter som ställs ut i de olika hallarna.
Hall A
Living Interior & Textiles Möbler, inredning och dekorationer för hemmet samt textilier för hemmets alla rum som sängkläder, handdukar, kuddar, plädar, gardiner, inredningstyger på metervara, sytillbehör.
Body & Bath
Här ingår inredningsdetaljer för badrum samt produkter för skönhet och hemmaspa, te x tvålar, hårprodukter, krämer, parfymer och doftljus.
Accessories Detta är avdelningen för alla personliga accessoarer för män och kvinnor, t ex smycken, skor, väskor och sjalar.

Fashion

Mode, kläder för vuxna
Kids & Toys Här säljs produkter för barn i alla åldrar inom inredning, presenter, kläder, leksaker och mjukdjur.
Hall B
Nordic Area
För företag med ett tydligt nordiskt formspråk och som profilerar sina produkter som nordisk design/hantverk. Inom detta segment ingår området Design som innehåller nordiska produkter med hög kvalitet på designen samt Craft som innebär nordiskt konsthantverk och slöjd.
Young Designers För unga oetablerade formgivare och designer.
Next Step Här ställer de formgivare och designers ut som är nyetablerade (steget efter Young Designers).
Kitchen & Table
Här ställer företag ut som säljer köksredskap samt föremål för det dukade bordet.
Hall C
Mixed Interior & Gifts
Här ställer alla ut som har ett brett sortiment av inredning och tillbehör för hemmet, för alla rum och stilar. Detta inkluderar även presentartiklar, souvenirer och skämtartiklar.
Floral & Garden
Utställare som har ett brett sortiment blommor, växter, krukor och tillbehör för såväl inom som utomhusbruk.
Taste
Smakrika ätbara och goda presenter som till exempel choklad, godis, te, kaffe, kryddor och oljor.
Packaging & Gifts  Här ställer alla ut som säljer pysselprodukter, inslagningspapper, påsar, askar, scrap-booking, kort och kontorsmaterial.
 

Relaterade artiklar