Inspiration

Inredning gästrum. Ett snyggt möblerat gästrum med säng och mindre skrivbord.

Inredning gästrum. Ett snyggt möblerat gästrum med säng och mindre skrivbord.

Gästrum är ofta ett roligt inredningsprojekt som inte nödvändigtvis behöver kräva en massa. Här kan du använda din fantasi och skapa utefter vad du vill att dina gäster som sover över ska få för känsla av hemmet. Försök att göra inredningen så mysig som möjligt som att du själv skulle vilja sova där.

storgatan-lgenheter-i-stermalm-djurgrden-blocket-bostad-1422871584n8k4g-820x472

Senaste trend: Inredning gästrum

Gästrummet har tidigare alltid varit ett litet krypin med en enkel säng. Skillnaden idag är ofta att vi istället för en säng byter ut den mot en snygg bäddsoffa. Vi skapar inte längre ett rum som väntar på något utan ett rum som hela tiden hålls aktivt, även om ingen bor där för stunden.
Gästrum är också ofta små vilket man kan ta vara på genom att till vardags kanske använda det till exempelvis ett mindre kontor eller liknande. Sen är det ju självklart viktigt att skapa en övernattningsupplevelse för den gäst som senare kommer att bo där.
Den vanligaste inredningsdetaljen vi hittar i gästrum är ofta bäddsoffan, i alla fall moderna hem. Den måste vara där. Den fantastiska med bäddsoffan är att den kan användas även fast in bor i rummet för tillfället. Skrivbordet är också vanligt, speciellt modeller som går att stänga för att skapa plats.
Konst är också en vanlig inredningsdetalj. Här är det populärt att visa gästen vem det är de bor hos. Kanske visa upp något som berättar en historia om familjen eller om den byggnad som man är i. Sen kan man också inreda med någon form av välkomnande dekoration som fångar gästens intresse och känner sig hemma.
Gästrummet är inte bland de topp 5 viktigaste rummen. Man brukar säga att alla andra rum i hemmet är prioriterade före detta. Även om många säger att hallen kommer sist så är det inte så.
Kan man förnya ett gästrum? 
Ja det kan man. Men man ska tänka på att ett litet rum som detta måste skapas i sin helhet. Det får inte bli för plottrigt, detta kan skapa en plats som inte strålar stillsamhet.  Alla möbler, dekoration och färger måste komma i harmoni med de väggar som finns. Ska man exempelvis byta soffa är det viktigt att färgen passar in, annars får man måla om..
 
 

Related Posts