Inspiration, Trender

Sveriges första bostadsvisning genomförd via videoappen Periscope

Bostadsvisning : I söndags genomförde Fastighetsbyrån i samarbete med Telenor Sveriges största visning någonsin. Visningen av fyrarumslägenheten i Åre följdes av hela 1 313 livetittare runt om i Sverige via livestreamingtjänsten Periscope.
Den livestreamade visningen är ett sätt att ge fler spekulanter möjlighet att ta del av lägenheten, även på distans. Under visningen kunde spekulanter ställa frågor till mäklaren i realtid, precis som under en vanlig bostadsvisning.

– Resultatet överträffade våra förväntningar med hästlängder. Det här är ett effektivt och roligt sätt att kunna visa ett objekt för fler spekulanter och ge dem en bra bild av bostaden redan på distans, säger Lena Sandström, ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån Åre som guidade spekulanterna runt i lägenheten.

Visningen som delades upp i två delar, inomhus och i området, sågs av totalt 1 313 livetittare. Hittills har 410 personer också sett visningen i repris i Periscopeappen. Många frågor kom in under visningen och tittarna skickade över 38 000 hjärtan.

– Det känns helt fantastiskt att så många följde visningen, framför allt är det roligt att det blev så mycket interaktion. Vid bostadsförsäljningar är det direkt avgörande att nå många spekulanter. Nu kommer vi att utvärdera och avgöra i vilken omfattning vi kommer att använda oss av livestreamade visningar framöver. Responsen så här långt känns väldigt positiv, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Visningen genomfördes i samarbete med Telenor, som de senaste åren har satsat miljarder på att bygga ut mobilnätet i Sverige, framförallt med fokus på glesbygden och norra Sverige.

– Streamingtjänsterna har tagit plats i våra mobiler på allvar vilket förstås ställer ännu högre krav på ett bra nät. Antalet tittare under livestreamingen av Fastighetsbyråns visning bevisar att det verkligen finns ett sug efter denna typ av nya tjänster. Nätet kan nu på allvar förändra våra liv genom att möjliggöra nya typer av upplevelser och tjänster, säger Patrik Nilsson, nätexpert på Telenor.

Kika in reprisen av visningen hos Fastighetsbyrån

Related Posts