Hemnet tips

Klagstorps skola anno 1930 till salu

Klagstorps skola anno 1930 till salu: Visst vore det en dröm att någon gång ha chans att förvärva en gammal skolbyggnad från 1900-talets start. Nu är chansen möjlig och byggnaden är helt fantastisk. Det är nämligen Klagstorps gamla skola i Södra Åby, Trelleborg som nu är till salu genom mäklaren Fastighetsbyrån.

Hela huset har en herrgårdskänsla och erbjuder generös takhöjd, enorma rum, en fantastisk grön trädgård och en massa potential till exakt det du är ute efter. Lite härliga lantliga utemöbler och snygga design soffor skulle passa in utmärkt här.
Kika in bilderna nedan och besök Fastighetsbyrån för mer info och bilder!
Område: Södra Åby, Trelleborg
Boyta: 380/190 kvm
Rum: 10 rum varav 5 sovrum
Tomtyta: 3 054 kvm, Trädgård
Pris: 5 500 000 kr (Utgångspris)
Mäklare: Fastighetsbyrån
Här hittar ni mer info och bilder från objektet i Trelleborg!
Fastighetsbyrån beskriver den vackra gamla skolan i Södra Åby, Trelleborg här:
Den ståtliga gamla skolan är placerad långt in på tomten och skolan ramas in i väster av lummiga höga träd och det gamla toaletthuset och muren i öst. Via de höga dubbeldörrarna i återvunnen teak kommer man in i hallen som via ett par trappsteg leder upp till entréplan I en av de gamla skolsalarna finns det generöst tilltagna nybyggda köket med snickeribeställda fronter och täcksidor i svartbetsat trä och extradjupa arbetsbänkar i Carraramarmor.
Det är gott om plats för stort matbord och många gäster. Vill man finns det plats för en loungehörna. Från hallen utanför köket kommer man in i ett rum som lämpar sig som sovrum. Den andra tidigare skolsalen är uppdelad i vardagsrum, med gjutjärnskamin, och två sovrum. Det stora nybyggda badrummet är kaklat med vitt metrokakel och golvet är lagt med svart- och vitrutigt klinker. Gammeldags badkar samt två duschar i gammal stil från Qvesarum. Sugen på att köpa detta underverk? Jämför lån och få en överblick på den svenska lånemarknaden.
Via den breda stentrappan med ca 6 meters takhöjd kommer man upp till övervåningen och den gamla gymnastiksalen som idag används som vardagsrum med loungedel och tv-hörna. Gymnastiksalen är ca 100 kvm med en takhöjd upp till nock på ca 4,5 m. Takhöjden i kombination med ljusinsläpp från tre väderstreck samt de ljusa väggarna och originalparketten i ek skapar en härlig känsla av rymd. På detta våningsplan finner ni även en större möblerbar hall. Ett barnsovrum samt ett större sovrum om ca 40 kvm med utsikt över solnedgången över de vidsträckta åkrarna i väster. I anslutning till stora sovrummet finns ett badrum, även det med metrokakel men med golvplattor i Carraramarmor, gammaldags badkar och dusch från Qvesarum.
På källarplanet finns det charmiga och välbevarade skolköket med det vackra röd/vitrutiga klinkergolvet och separat skafferi- Här står den andra av husets gjutjärnskaminer. I den andra delen av källaren finns det två rum som kan användas som hobbyrum, ateljé eller som sov- eller gästrum. Det gamla badrummet med nio små badkar som användes när skolan byggdes finns bevarat.
I det lilla huset om ca 50 kvm med loft, där toaletterna var belägna förr, finns det oanade möjligheter att bygga sitt eget gästhus, gårdsbutik, orangeri eller varför inte ett eget spa.
Text från Fastighetsbyran.se
Klagstorps skola anno 1930 till salu (1)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (2)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (3)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (12)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (13)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (9)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (10)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (11)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (4)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (5)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (6)

Klagstorps skola från ovan

Klagstorps skola anno 1930 till salu (7)
Klagstorps skola anno 1930 till salu (8)Bilder från Fastighetsbyran.se

Related Posts