Inspiration, Trender

Vad är Skandinavisk inredning?

Vad är Skandinavisk inredning? Vi fortsätter med vår inredningsserie där vi går igenom de mest populära inredningsstilarna där ute. Det finns en del och tur är väl det, för tänk om alla hem skulle se likadana ut och inte erbjuda den personliga touch som den gör idag.

Fakta om Skandinavisk inredning

I del tre kommer vi gå igenom kanske en av den vanligaste inredningsstilen i vårt avlånga land, nämligen den skandinaviska inredningsstilen. Visst är den vanlig här hemma, men vad är det som gjort den så extremt populär utomlands.
skandinavisk-inredning
Denna stil är en väldigt tidlös och praktisk inredning. Det som symboliserar det skandinaviska mest är ljusa träslag, lätta och bleka färger, naturmaterial och mycket enkla former. Det är också mycket vanligt med fina grafiska mönster på exempelvis tyger. Möblerna formgivs ofta med raka linjer, funktionell och stilfull design som ger ett öppet intryck. Att använda sig av denna inredningsstil bidrar ofta till att hemmet uppfattas större med mer rymd.
Tittar vi på bostadssajter som Hemnet, blocket bostad eller Booli så är det klart och tydlig majoritet av ljusa hem med vitmålade väggar, golv och ofta inredning. Och säkert har många av er liknande hemma, men det är ju inte konstigt, skandinavisk design är helt fantastisk.
Det är också väldigt lätt att få till fina bilder av svarta och vita inredningar vilket gör det enkelt att föra vidare en känsla av harmoni. Dock måste man in med lite gröna växter, mycket belysning och trä för att dessa hem ska vara lika trevliga att leva i som att se på bild.
Läs mer om hur du kan skapa skandinavisk inredning här >>
Fler inredningsstilar hittar ni nedan:
Del 3: Vad är Skandinavisk inredning? – Läser du nu
Del 2: Art Deco. Vad är det för inredningsstil?
Del 1: Shabby chic inredning ökar i popularitet

Relaterade artiklar