Inspiration

5 härliga detaljer för att skapa julkänsla

Igår tändes det andra ljuset av de fyra. Det betyder att det nästa helg är dags för lucia och att julen närmar sig med stormsteg. Många har under dagarna börjat inhandla årets julgrann och juldekorationerna säljer som smör.

Även julgransbelysningen tror man kommer sälja slut i många butiker nu under de närmaste dagarna. Det är ju återkommande varje år när den gamla julgransbelysningen ska fram och man märker att den inte längre fungerar.
Vi har samlat 5 härliga detaljer för att skapa julkänsla i hemmet. Kika in de fem tipsen nedan!

1. Vackra hyacinter som skapar grönska under julen!

hyacint_vit_julen
En fin liten blomma som sätter färg. Hyacinter är en blomma som funnits i julhemmen under historien. Den är ofta rätt billig och kan hittas för en tia på många ställen. Men om ni är ute efter hyacint försök att lägga en liten extra slant för en ”Lyx” Hyacint. Den blir mycket finare när den slår ut och håller sig vid liv längre.

2. Ett fint pepparkakshus i vardagsrummet!

pepparkakshus
En klassiker i många hushåll. Pepparkakshus är en mysig liten juldetalj som också är rolig att bygga tillsammans. Ibland kan det vara svårt att få ihop det men med alla hjälpmedel som finns i butiken idag kommer ni klara det utan problem.

3. Fint inslagna julklappar som placeras under granen tills öppning!

julklappar_online

Ja vet att det kan vara svårt ibland, ja jag menar med att slå in sina julklappar. Men ge det lite tid så hittar ni snabbt en effektiv metod som fungerar. Lägg lite extra på julpapper och dekorationer till, det kostar inte mycket och blir mycket trevligare.

4. Pepparkakor!!! Kan också hängas upp som dekorationer i hemmet och granen.

pepparkakor_girlang

Pepparkakor är gott. Men det finns flera användningsområden efter man bakat dessa fina små kakor. Placera de på ett snöre och häng upp. Fungerar också jätte fint som julgransdekoration ihop med julkulorna. Billigt och snyggt.

5. Julgran. Fint men var försiktig om ni provar med levande ljus i granen.

julgran_julpynt_levande_ljus
Att placera levande ljus i granen är mycket fint och lite unikt idag. Det skapar en levande julkänsla. Om ni testar detta är det väldigt viktigt att ha koll på ljusen. Det är trots allt ett träd som står där och det är väldigt lättantändligt.

Related Posts