Internationellt, Roomly nyheter

Varför har osten hål?

Varför har osten hål? Är du en av många som länge undrat varför osten vi äter ofta pryds av en massa hål? Vi på Roomly har tagit reda på svaret på detta och ska nu dela med oss av det till er.
Det är först nu som ett gäng Schweiziska forskare kommit på varför det bildas hål i våra ostar. Det beror inte på att bakterier genererat koldioxidbubblor i osten under lagringsprocessen något som man sedan 1917 trott.
Enligt det nya uppgifterna och forskningsrönen så uppstår hål i osten på grund av höpartiklar som hamnat i mjölken innan man tillverkat osten.  Det är också en förklaring till att hålen i osten har blivit mindre på de senaste åren då man med dagens moderna tillverkningsprocess får ner mindre höpartiklar i mjölken.
 

Relaterade artiklar