Gör det själv (DIY), Inspiration

10 tapeter som skapar kärlek och atmosfär

10 tapeter som skapar kärlek och atmosfär: Dags att dekorera väggarna med lite ny klädsel? Vi på Roomly har idag samlat 10 tips på tapeter som absolut ger ett lyft i hemmets alla rum.
Något som på senare tid tagit sig tillbaka upp på topplistorna över vad vi idag vill inreda och dekorera med är tapeter. Efter en rätt lång period nedprioriterad är nu tapeten tillbaka och börjar ta mer plats av den enklare målarfärgen. Det härliga med tapeter är att dessa ger ett fantastiskt mervärde till lett rum eftersom de sätter en utökad karaktär och skapar känsla.
Men det finns några viktiga punkter att tänka på innan man väljer sin favorittapet. Fundera alltid över vilken stämning du vill att rummet ska ge för atmosfär och välj tapet därefter. Kanske är du ute efter en känsla av natur? Då kan ett vackert motiv av tapeter på träd passa kanske.

Sandberg Wallpaper Magnus

Sandberg Wallpaper tapet
Sandberg Wallpaper är ett härligt varumärke som vill inspirera till ett mer hållbart perspektiv på förändring. Deras relativt nya kollektion Rand står för en tidlös dekoration som du kommer älska år efter år.  På bilden ovan ser du tapeten Magnus, pris ca 870 kr per rulle. Ni hittar fler roliga inspirationer på tapeter här!

Tapeten Hazy Illusions från MrPerswall

Tapeter
Kanske är det en lite mer annorlunda tapet du söker? Då är Hazy Illusions ett otroligt mysigt och vackert alternativ. Den skapar en illusion av en målad vägg med olika skuggpartier. Detta medför en mjuk och skön stämning som ramar in inredningen omkring. Pris ca 300 kr per kvm.

Skoltavelväggen


Ett annat kul alternativ är att skapa en fondvägg där du och familjen själva kan skapa motiven. Genom en klassisk magnet- och skoltavelfärg använder du en tavelkrita för att måla motiv eller skriva ner viktiga punkter för veckan, så som kanske vad som ska inhandlas. Tapeten finns i olika storlekar och hittas hos sisterguild.co.uk. Finns också i många Svenska återförsäljare av tapeter.

Vacker naturtapet


Visst är det härligt med en stor handmålad oljemålning på väggen? Men kanske är ett ”riktigt” motiv lite dyrt. Då finns alternativ som denna vackra tapet Limerence från det Londonbaserade House of Hackney. Mönstret är inspirerat av Sri Lankas tropiker och strålar känsla av grönska. Pris ca 1 790 kr / rulle.

Inspiration av kakel


Att kakla upp en hel vägg är kanske inget man har lust med. Det kan vara dyrt men först och främst behövs det en massa tid för renovering. Troligtvis en hantverkare också. Men det finns snygga alternativ som är mycket billigare och mindre tidskrävande. Kolla bara in den snygga tapeten på bilden ovan som illustrerar detta. Denna tapet finns i fler färger och behöver inte vara i påskgul. Ni hittar tapeter som denna hos oss kika vår fototapeter som exempel!

Roliga mönster på väggen


Ett smart sätt att få färg och kreativitet i barnrummet är att sätta upp snygga tapeter. Dessa är enkla att ändra och ta bort om man känner för lite ändring med barnets ålder. Det är viktigt att ditt barn får bo i ett rum som känns tryggt med samtidigt är utvecklade och roligt. Ovan ser ni ett exempel på en tapet som illustrerar ananaser som just nu är väldigt trendigt.

Bonus: Video på hur du tapetserar

Related Posts