IKEA – Vad gafflar ni om?

IKEA – Vad gafflar ni om?: I femton avsnitt kan ni följa Martina Haag och Mogge Sseruwagi när de utforskar nojor och situationer som hindrar oss från att umgås mer tillsammans. Till sin hjälp har de bland annat beteendevetare, sakexperter och inredningsexperten Jon Eliason, som leder dem på vägen med insikter och en massa smarta inredningstips.

Här har vi på Roomly samlat alla avsnitt av serien som ger er fantastiska tips och svar på myter om mat, inredning och massa annat kul.

#1: Varför är det så jobbigt att bjuda över folk?

I premiäravsnittet av Vad Gafflar Ni Om? från IKEA tar Martina och Mogge reda på vad det är som står i vägen för att vi ska bjuda över folk. Varför vill vi att allt ska vara tipptopp innan någon kan sätta foten innanför dörren? Och hur kan vi strunta i prestationsångesten och göra det enklare för oss själva att vara lite mer spontana? .


#2: Det offentliga matbordet

Varför fotograferar vi och delar mat i sociala medier? Är det bara ett härligt fenomen eller något otroligt irriterande som är här för att stanna?

#3: Bäst-före-svensken

Hur förhåller vi oss till bäst-före-datum? Varför tror vi att något fruktansvärt ska hända när maten passerar datumet på paketet? Och kan vi bli bättre på att lita på våra sinnen och därmed kasta mindre mat? Eller handlar det bara om att vi behöver bli bättre på att förvara vår mat på rätt sätt? na?


#4: Tonåringar

Många tonåringar kan tänka sig tusen saker som är roligare än att äta middag tillsammans med familjen. Men även om man inte behöver äta ihop varje dag är det bra att få till några gemensamma middagar i veckan. Så hur gör man för att locka tillbaka tonåringarna till matbordet?

#5: Parmiddagar

I det här avsnittet är vi på IKEA nyfikna på varför det är så många som ryser när de får höra ordet parmiddag. Vad är det som gör att det ofta känns stelt och konstruerat? Och hur kan man komma över de värsta hindren när man umgås med ett nytt par?


#6: Singellivet

I det här avsnittet är vi på IKEA nyfikna på hur singelboendet påverkar hur vi äter och förhåller oss till vardagsmiddagar. Sverige är ett av de länderna som har flest singlar i världen. Så tycker verkligen alla dessa singlar det är tråkigt att äta själv, eller är det tvärtom någonting som vissa njuter av?

#7: Småbarn i köket

I det här avsnittet är vi på IKEA nyfikna på varför vi tycker att det är så jobbigt när småbarn hjälper till i köket. Vissa grejer kan såklart vara farliga, men det måste väl finnas massa grejer som de faktiskt kan hjälpa till med som faktiskt gör matlagningen kul för både vuxna och barn?


#8:Jul med släkten

Med julen kommer också hela tjocka släkten. I det här avsnittet är vi på IKEA nyfikna på varför vi tycker att det är så jobbigt och stressigt när vi alla samlas på ett och samma ställe. Varför börjar vuxna bete sig som tjuriga tonåringar, och varför får vi inte till den där härliga familjestunden som vi har sett fram emot hela året?

#9: Köket som statussymbol

I det här avsnittet är vi på IKEA nyfikna på hur det kommer sig att vi lägger så mycket tid och energi på våra kök. Har köket blivit en statussymbol tack vare vårt växande matintresse, eller speglar det mest en personlighet som vi gärna skulle vilja ha?

Sidan är sponsrad av IKEA