Nordiska Galleriet desktop logoNordiska Galleriet mobile logo
10692999

Aluminium "Braided Leather" Nordiska Galleriet LTD Edition 2021 är formgiven av Mats Theselius som tillsammans med oss tagit fram en limiterad och exklusiv utgåva av fåtöljen Aluminium för Källemo. Fåtöljen kommer säljas exklusivt hos oss på Nordiska Galleriet under 2021 från och med den 28 april och har producerats i en mycket limiterad upplaga.

Unikt för Aluminium Nordiska Galleriet LTD Edition 2021 är den flätade sitsen i obehandlat samt svart skinn av Tärnsjö läder. Sitsen skapar ett intressant mönster inspirerat av Nordiska Galleriets ikoniska originalgolv från år 1912 och kommer, likt golvet, åldras med en vacker patina. Stommen utgörs av borstad aluminium med vackra detaljer av hårdvaxad ek på handtag och ryggstöd.

Aluminium är en nytolkning av en klassisk design signerad den mångsidige formgivaren Mats Theselius. Fåtöljen ingår i en serie produkter som inofficiellt kommit att kallas Theselius-fåtöljerna, där den gemensamma nämnaren är stora stycken metall i kombination med läder. Den första Aluminium lanserades redan 1990, sex år efter att Mats Theselius slog igenom med Älgskinnsfåtöljen, och är i dag med sitt industriella utförande en internationellt eftertraktad design.

Inga omdömen

Aluminium Nordiska Galleriet LTD Edition 2021

46 000,00 kr

Inkl. 25% moms

Varumärke:

Källemo

Designer:

Bredd:

59 cm

Höjd:

73 cm

Djup:

61 cm

Sitthöjd:

45 cm

Underrede/Ben:

Borstad Aluminium

Material:

Läder, Aluminium, Ek, Kallskum

Artikelnummer:

10692999

Observera att bilderna är vägledande. Nyanser kan skilja sig från verkligheten.