Inspiration

10 tips på mysig hotellkänsla i sovrummet

10 tips på mysig hotellkänsla i sovrummet: Visst älskar du känslan av dämpad belysning, mjuka mattar och underbara sängkläder i lyxiga material? Ja du är inte ensam. Vi på Roomly tänka ge 10 smarta tips på hur du kan skapa just den där mysiga och lyxiga hotellkänslan i ditt egna sovrum.

Sovrummet är en viktig plats i hemmet. Därför ska man se till att göra det så avslappnat och mysigt som möjligt. Ett rum att inte bara att sova i utan också koppla av, kanske läsa en bok eller bara dagdrömma. Det är ändå i sängen vi spenderar en stor del av vår tid.

1. Mjuka heltäckningsmattor

Typisk hotellinredning. En härlig och mjuk heltäckningsmatta som skapar en ombonad och varm känsla i hela rummet. Mattor och andra textiler gör även att ljudet dämpas för maximal hotellkänsla.

2. Dekorera med ljusa och neutrala färger

I sovrummet ska man helst försöka och undvika för mycket mönster. Här ska man istället försöka inreda med ljugna och neutrala färger som får dig att koppla av och stressa ner. Ljusa färger gör dig också gladare.

3. Inred med ett litet skrivbord

På de flesta hotellrum är det vanligt att det finns tillgång till ett skrivbord. Bordet är en smart detalj i inredningen även om den inte alltid används för arbete. Det kan sättas upp som ett mindre sminkbord eller bara en avlastningsplats med fin dekoration. Storleken får bestämmas av hur stort ditt sovrum är, men ett mindre nättare skrivbord brukar vara att rekommendera.

4. Härliga gardiner längs fönstren

Textiler är hemligheten bakom ett mysigt sovrum. Hotellrum brukar ofta maxas med detta, som exempelvis stora härliga gardiner. Gardiner gör också att rummet känns större och möjliggör mörkläggning av rummet så du kan sova gott om nätterna.

Hotellgardiner hotellkänsla

5. Sängen ska vara skön

En självklarhet i sovrummet. Sängen är det centrala och det är där du ska sova och vila upp dig. Därför ska den såklart vara både mjuk och skön att ligga i. Se till att satsa på en komfortabel säng som håller hög kvalitet. Hos oss på Roomly hittar du hundratals kontinentalsängar och ramsängar. Kanske behöver du lite extra förvaring under sängen? Då har vi detta också.

6. Placera in en snygg sänggavel

Till din vackra säng finns det en massa mysig dekorering att göra. Förutom sängkläder och kuddar så rekommenderar vi alltid att kolla in en snygg sänggavel. Beroende på vad du har för säng så går vårt tips till en stoppad sänggavel. Den stoppade sänggaveln får gärna vara lite för stor då den tar plats i rummet.

Stoppad sänggavel hotellkänsla

7. Bygg på med en sängkappa

Som ni säkert sett när ni varit på olika hotell är att de flesta sängar brukar vara utrustade med en sängkappa. Detta är en smart detalj som ramar in sängen, täcker sängben och döljer det som kanske finns under sängen. Om du har förvaring under sängen är kappan en perfekt produkt för dig.

8. Dekorera med många kuddar för hotellkänsla

Sängen ska vara mysig! Vad är då inte bättre än att placera ut en massa snygga och sköna kuddar mot din sänggavel. Det är en viktig del i hotellbäddningen. Här kan du blanda lite olika material och färger för att få till en personlig och hemtrevlig touch. Sen får du också till en underbar hotellkänsla i rummet.

9. Dimbar belysning är ett måste

Om du gillar att läsa böcker eller bara ligga på sängen och dagdrömma kan det behövas en lampa eller två. Snygga sänglampor finns det gott om men vi rekommenderar att du tar en variant som är dimbar. Många lampor kan vara starka och det gör rummet mindre mysigt när det väl är upplyst.

10. Lyxiga taklampor i sovrummet

Förutom snygga sänglampor så behövs också en taklampa för den allmänna belysningen. Vi rekommenderar det som ofta hotellrummen har vilket är en plafond eller kristallkrona i lyxigt utförande. För att hitta en snygg taklampa kan du alltid kolla in vår sektion på sajten. Vi lovar du kommer hitta en favorit till ditt lyxiga sovrum med hotellkänsla.

Relaterade artiklar