Inspiration

4 tips på en fin midsommardukning i solen

4 tips på en fin midsommardukning i solen: Nu börjar det dra ihop sig. Redan imorgon är det midsommarafton och allt fix inför festen ska påbörjas. Oavsett om det blir regn eller inte kan sommaren alltid vara med i en grönskande och vacker dukning för midsommar. Vi på Roomly har passat på att lista 4 smarta tips på hur du enkelt dukar upp för en fantastisk sommarfest!
Vi har också med en härlig och somrig video som Lagerhaus spelat in för att tillsammans fira in midsommarafton. Bild ovan från dianehuphotography.com.

1. Roliga bordsplaceringar med finess

Bordsplaceringar är en rolig detalj till dukningen. En smart uppsättning som ofta gör att nya personer får möjlighet att komma in i diskussionen under både lunch och middag. Här kan antingen använda sig av traditionella placeringskort eller små snygga stenar med namn. Sen kan man ta ut svängarna ytterligare och göra som Lagerhaus gjort i videon ovan. Nämligen lägga ett handtag med snöre runt en fin linneduk.

2. Björkris som dekoration till din midsommardukning

Under midsommar är det ofta björkris som är det självklara materialet i midsommarstången. Varför inte då också använda det på midsommardukningen? Man kan snyggt lägga ut det på bordet och låta riset ringla fram längs bordets mitt. Ett alternativ är att lägga några kvistar under varje tallrik. Fråga alltid om det finns någon som är allergisk, då kan du istället använda eukalyptuskvistar eller någon annan dekorativ växt.

3. Härliga blommor till alla gäster

Sommarens absoluta favorit, blommor. Vi på Roomly tycker det är viktigt att man framhäver det som sommaren och våren erbjuder. Ställ fram några buketter med blommor på middagsbordet alternativt ge varsin liten egen snittblomma till varje placering. Snygga vaser och krukor hittar ni hos oss. Det gör det hela ännu roligare och trevligare. En personlig och väldigt enkel lite gest att uppvakta gästerna med.

4. Servera dryck i glasflaskor

Midsommarafton kan ofta bli en varm dag, det är ju ändå sommar. Då är det viktigt att inte låta sina gäster och vänner gå törstiga i väntan på maten. Istället för att servera god hallondryck eller gott öl i vanliga glas kan man hälla över detta i snygga glasflaskor med snäpplock. Det är en rolig detalj som gör att hela din dukning blir mer enhetlig. Sen slipper du också att burkar och andra flaskor tar upp onödig plats på bordet.

Midsommartips från Lagerhaus

Med detta vill vi också passa på och önska alla våra besökare och läsare en fantastisk glad midsommar. Som det ser ut nu så kommer vädret hålla i sig med risk för en liten skvätt regn.   
Hoppas ni finner dessa tips till er nytta under din midsommardukning. Tipsen kommer med inspiration från vår partner Lagerhaus.

Related Posts