Gör det själv (DIY), Inspiration

Skapa snygga stilleben med dessa knep i ditt hem

Skapa snygga stilleben med dessa knep i ditt hem: Stilleben är en populär och kreativ metod för att göra det fint på tråkiga ytor som annars står tomma. Det är som små konstverk med prylar och prydnadssaker som annars kan vara svåra och få in i inredningen. Detta ger också en ny dynamik i det rum som det placeras i. 

Stilleben i köket

Stilleben köket
Det är viktigt att försöka förena nytta med nöje. I köket finns det mycket utrymme för att använda sin kreativitet. Gott doftande kryddor, snygga köksredskap eller kanske salt- och pepparkan som tillsammans skapar ett spännande arrangemang. Kanske har du en marmorskiva hemma? Då höjer du upp detta lilla konstverk ytterligare.

Dekorera badrummet

Stilleben vardagsrum
Vi brukar nämna badrummet ofta. Detta för att många lätt glömmer detta rum och tycker att det inte behövs så mycket dekoration och inredning här. Men det är fel. Snygga till med ett schysst stilleben i din badrumsinredning. På handfatet, badkarskanten eller i badrumshyllan. Placera in några snygga klätterväxter som murgröna, de trivs mycket bra i fuktiga miljöer. Se bara till att de inte står i direkt solljus. Kombinera detta med lite snygga hygienprodukter, några ljus och parfymflaskor.

Fixa stämningen i vardagsrummet

Stilleben vardagsrum
Vardagsrummet, här finns det oändliga möjligheter att dekorera fint. Du kan här designa och forma ett stilleben i olika nivåer med hjälp av exempelvis tavlor som lutas snyggt mot väggen ovanför en byrå. Detta kombineras tillsammans med staplar av böcker, tidningar, prydnadssaker och växter. Försök att blanda olika material och texturer för att får ditt stilleben mer levande. Vi lovar att det kommer bli väldigt snyggt tillsammans med dina designmöbler.

Stilleben på skrivbordet och kontoret

Stilleben skrivbord
Bild från cous.se
Ett skrivbord kan lätt bli kalt och tråkigt. Det är också en plats som kräver lite kreativitet och stämningshöjning. Varesig det är på ditt kontor eller i hemmet så är det ofta en plats vi spenderar mycket tid vid på vardagarna. Med kontorsmaterial kan man enkelt skapa vackra stilleben som också håller ordning på skrivbordet. Snygga pennställ, stilfulla boxar och småprylar gör sig mycket fint med exempelvis en vad och blomma. Ett enkelt knep för att göra arbetsmiljön med tilltalande.