Hemnet tips, Inspiration

Danmarks billigaste slott sålt för 9,7 miljoner sek

Danmarks billigaste slott sålt för 9,7 miljoner sek: Idag stod det klart att Danmarks billigaste slott nu är sålt. ”Bara” 7,5 miljoner danska kronor blev slutpriset. Det motsvara ca 9,7 miljoner svenska vilket gör det till det billigaste slottet sålt på länge i Danmark.
Slottet Grøngrøft Slot som ligger placerat på södra Jylland precis vid gränsen till Tyskland byggdes 1536. Några av dess tidigare ägare innefattar bland annat den adliga släkten Ahlefeldt. Slottet har en boyta på ca 1 124 kvadratmeter där också 300 kvadratmeter källare tillkommer. I bostaden finner vi en stor vinkällare, en mängd sociala ytor att möblera med inredning, ett flertal kök samt en gymnastiksal skriver di.se.
Köparen av Grøngrøft Slot är fortfarande inte offentligt men man kan säga att personen gjort sig ett riktigt kap. Förutom slottet och några tillhörande hus så ingår också en vallgrav, en stor spira samt ett litet kungarike av modell mindre. Tomten är på cirka 3,2 hektar enligt mäklare Ivan Eltoft Nielson som sålde slottet.
Det står också klart att slottet låg ute endast 30 dagar innan det hittade en ny ägare skriver tidningen Berlingske Business.
Priserna på våra egna slott i Sverige ligger en bra bit över 10 miljoner kronor. Självklart beror det mycket på storlek och skick men något i denna prisklass för denna storlek och skick har jag nog aldrig sett tidigare.
Är du ute efter eget slott eller en herrgård så finns det just nu några till salu i vårt avlånga land. Vi har listat tre favoriter som kan bli dina redan imorgon.

Nässja Gård

Fint slott

På Nässjahalvön vid Vadstena, Vadstena. I det östgötska slättlandskapet med strand mot Vättern ligger Nässja Gård. Egendomens 200 ha åkermark är synnerligen välarronderad och ligger i en trakt känd för jordens goda avkastningsförmåga.

Pris: 68 000 000 kr

Sparresäter


Lerdala, Skövde. I natursköna Bergs församling, ca 20 km nordväst om Skövde ligger Sparresäter. Fastigheten omfattar ca 361 ha mark i en samlad ägofigur som möter sjön Långens strand i öster.

Pris: 38 000 000 kr

Stockholmsvägen 109 (Ett slott i storstan)


Djursholm, Danderyd. Kanske inte ett ”riktigt” slott, men nära till. Pampig och majestätisk jugendvilla anno 1904 i hjärtat av Djursholm. Högt beläget med utsikt över nejden. Möjlighet till flera olika lägenhetsdelar. Inredning är speglad till den övriga interiören pryd med soffor och matbord från många kända designers.

Pris: 38 000 000 kr

Related Posts