Inspiration

Ufon & missionshus: Här är veckans 4 unika boenden på Booli

Ufon & missionshus. Här är veckans 4 unika boenden på Booli: Det är inte varje dag men ibland händer det. Det dyker upp ett sånt där boende som verkligen sticker ut från mängden. Det kan vara en super lyxig lägenhet, en unik liten etta eller som i detta fall en ufo-byggnad? Ja det stämmer. I veckans svenska unika boenden hittar vi på bosajten Booli några riktigt roliga och häftiga boenden som man nästan inte kunde tänka sig fanns. Men med rätt kreativitet och inredning kan dessa objekt bli helt fantastiska i slutändan.  Kika in listan nedan.

1. Stallbyggnad vid Mosebacke

Mysnivån på max. Vi har innan skrivt om ett antal härliga gårdshus som varit till salu runt om i landet. Ni kommer kanske ihåg klickmonstret Eget gårdshus på 5 våningar mitt i centrala Stockholm. Detta objekt som vi idag hittar till salu på Mosebacke i Stockholm är inte riktigt lika stort men mysfaktorn är desto högre. Huset är en gammal stallbyggnad som fått sig ett nytt ansikte mestadels invändigt. Fler bilder hittar ni via länken nedan!
Pris: 6 500 000 kr
Storlek: 56 kvm
Kika in stallbyggnaden här >>
stallbyggnad-vid-mosebacke-1
stallbyggnad-vid-mosebacke-2
stallbyggnad-vid-mosebacke-3
Bilder från esny.se

2. Vackert Tornhus i Blekinge, unika boenden

Är det kanske villa som intresserar dig mer? Då ska du kolla in det här vackra tornhuset i Blekinge som är nu är till salu. Villa Augustenborg som huset också heter ligger närmare bestämt i den lilla byn Kyrkhult. Den välbevarade tornvillan byggdes upp 1910 av den välkände byggmästaren Alfred Olsson i sekelskifteskaraktär. Efter detta har en omfattande renovering genomförts fr 2007 och framåt. Stor solterrass med anslutning till huset via stora glasdörrar. Uthus med en mindre carport. Stor tomt (två fastigheter) med fina möjligheter till odlingar för den som önskar.
Pris: 2 100 000 kr
Storlek: 175 kvm
Kika in tornhuset här >>
vackert-tornhus-i-blekinge-1
vackert-tornhus-i-blekinge-2
vackert-tornhus-i-blekinge-3
Bilder från Svenskfast.se

3. Missionhuset på Missionshusvägen 1

Visst kan många dra sig för att flytta in i ett föredetta missionshus. Men kanske du ändrar dig efter att kika närmare på detta? Potentialen här av att skapa dig ett drömboende i detta hus är verkligen oändlig. De enroma ytorna till förfogande att inreda och möblera gör att huset blir en unik fastighet i sig. Priset? 410 000 kr för 215 kvm är inte heller fy skam. Vi skulle gärna vilja följa köparen av detta hus och se förändringen av ett tomt missionshus till en lyxig fritidsvilla med modern touch. Huset ligger i Bångbro, utanför Kopparberg, super häftigt.
Pris: 410 000 kr
Storlek: 215 kvm
Kika in missionshuset här >>

missionhuset-pa-missionshusvagen-1-3

missionhuset-pa-missionshusvagen-1-2

missionhuset-pa-missionshusvagen-1-1

Bilder från Svenskfst.se

4. Ufo-byggnaden på Hangargatan 50

Vi avslutar med veckans kanske konstigaste försäljning. Nämligen ett hus med form av ett ufo. Futurohuset som det också heter är ett gammalt utkikstorn som används av den svenska försvarsmakten. Byggnaden är flyttbar då den nu är nedtagen från den höga pelaren som den suttit på innan intill Norans skjutfält. Nu finns den i Norrköping redo att hämtas av en ny ägare.
Även om det kanske inte är ett hus som kommer att användas till ett ”året runt boende” så ska det bli kul och se vad nästa ägare hittar på. Kanske en futuristisk/modern övernattningsbostad ute i skogen?
Pris: 150 000 kr
Storlek: 1 rum
Kika in Ufo-byggnaden här >>
ufo-byggnaden-pa-hangargatan-50-2
ufo-byggnaden-pa-hangargatan-50-3
ufo-byggnaden-pa-hangargatan-50-4
ufo-byggnaden-pa-hangargatan-50- unika boenden
Bilder från Fortifikationsverket

Related Posts