Hemnet tips

Inspirerande boende i båt på Strandvägen

Inspirerande boende i båt på Strandvägen: Har du någon gång i livet drömt om att få bo på havet? Nu kan den drömmen bli verklighet. Vi har hittat kanske det mest inspirerande boendet som är till salu just nu i Sverige. Denna båt ligger på Stockholms mest exklusiva adress nämnligen Strandvägen. Med fantastisk utsikt över Stockholm och Djurgården kan du nu bo bokstavligen på havet. Båten som är från 1931 är en omgjord fritidsbåt med flera facliliteter som gör att den är beboelig året om.

» Se också inredning till Compact living
Båten som också kommer från den svenska västkusten är 18 meter lång fiskebåt och heter Matilda. Den har varit i bruk ända till 1986 och gjordes sedan om till en fritidsbåt. Vi har fångat bilderna på skönheten som ni hittar längre ner på sidan. Kika och inspireras!
Område: Östermalm/Djurgården, Stockholm
Storlek: Se Fastighetsbyråns annons
Byggår: 1931
Pris: 1 475 000 kr (Utgångspris)
Mäklare: Fastighetsbyrån
Kika in mäklarens hemsida för mer information och bilder på objektet!
Här beskriver mäklare från Fastighetsbyrån boendet själv: 
Välkomna till denna fritidsbåt/husbåt om 18 meter med ek skrov byggd 1931 på Hälsö. Detta fartyg är en före detta trålare som var i bruk ända fram till 1986. Efter diverse ombyggnationer är båten idag registrerad som fritidsbåt och har ett plastat skrov och däck vilket gör båten förhållandevis underhållsfri.
Uppvärmning med villapanna som både har brännare och el patron och ger vattenburen golv värme till hela båten som klarar även de kallaste vintrar. I Pentryt finns även en vedeldad kamin.
Trappa ned från däck med kökslösning med gasspis, sittplats för ca 4 personer. Invid matplatsen finns en mindre braskamin i gjutjärn.
I fören ges sov möjligheter, tvättmaskin och förvaring i hyllor och mindre garderober. Helkaklat duschrum i väl utnyttjat utrymme med WC, tvättställ och dusch.
Vardagsrum med sovplats och stort matsalsbord för 8 personer. Bokhylla, förvaringsskåp, garderober samt en indisk soffa.
Från vardagsrummet finns en dörr in till maskinrummet, ett rymligt utrymme med motor, värmepanna, 2x kubik dieseltankar, 2x halvkubik färskvatten tankar, länspumpar samt sanitetspump kopplad till en stor sanitets tank under vardagsrumsgolvet. El central med omkoppling mellan land ström och en batteribank som ger 220V även till havs via en 5,5Kw inverter.
Ovanför maskin utrymmet, under förarhytten finns ytterligare ett möjligt sov utrymme som nu används som förvaring. Bakom maskinrummet finns en akterruff med en koj.
Text från fastighetsbyran.se

Fantastiska bilder på båten vid Strandvägen

inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-2
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-6
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-1
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-11
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-7
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-12
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-13
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-14
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-3
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-4
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-8
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-9
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-5
inspirerande-boende-i-bat-fran-1931-10
Bilder från fastighetsbyran.se

Relaterade artiklar