Inspiration

Säljstart för lyxlägenheter på Södermalm

Säljstart för lyxlägenheter på Södermalm: Några av er känner kanske redan till detta unika projekt. Dessa 15 lyxlägenheter som snart är kommer att bli redo att köpas på Södermalm. Enligt mäklaren så tror man på kontoret att ”folk kommer slåss om dem” och när vi ser bilderna så förstår vi varför.
Lägenheterna i det gamla turkiska badhuset på Östgötagatan kommer att bli Södermalms dyraste bostäder någonsin. Varje exklusiv lägenhet kommer bland annat få en privat hiss med direkt access till lägenheten. Inget för dig med intresse för Compact living.

Vad: Turkiskt bad och 15 lägenheter.
Pris: ”Riktigt saftiga priser”
Område: Östgötagatan 25, Södermalm
Tid: Bygg- och säljstart slutet av 2016. Inflyttning slutet av 2017 eller början av 2018.
Intresseanmälan: hamamhuset.se (från och med fredag 23e sep 2016)
Nu har byggherren fått bygglov för att äntligen starta igång detta unika och otroliga projekt som kommer förändra Stockholms och Sveriges standard för lyxboende. Södermalmsnytt har avslöjat mer detaljer av projektet som mäklaren själv känneteckar som ”exklusivitet, diskret lyx och ett hamam i världsklass”.

– Det här är något helt unikt i Stockholm. Det närmaste man kommer är Zlatans kyrka på Östermalm men det här är ändå något annat, säger mäklaren Richard Lagerling på Lagerlings.

Takvåningarna lyxlägenheter

Huset kommer att erhålla totalt femton bostäder. Två av dessa kommer att bli några rejäla loftvåningar med stora takterrasser och utsikt över Stockholm. De kommer att landa på 170 kvadratmeter, ha två våningsplan och dubbel takhöjd jämfört med resten. Enligt mäklaren på Lagerlings kommer dessa två duplex-loft helt klart bli projektets häftigaste. ”Dem kommer folk slåss om” säger mäklare Richard Lagerling.
Det kommer också att byggas några mindre tvåor och treor i huset. Dessa kommer om tidplanen hålls att vara färdiga för inflytt i slutet av 2017 eller i början av 2018. Inredning på bilderna är artificiella.
Men säljstarten av lägenheterna kommer att dra igång nu i slutet av 2016, men redan på fredag kommer det gå att anmäla sitt intresse för alla boenden.
Priserna kommer att säljas till fasta priser, vilket inte är ovanligt med nybyggnation samt också i turordning. Vad priset kommer ligga vet vi inte men mäklaren säger ”Riktigt saftiga priser”.
Genom att det här projektet är på en nivå vi inte sett tidigare i Sverige kommer det också kosta därefter. Det kommer bli de dyraste lägenheterna som någonsin sålts på Södermalm. En annan faktor varför det kommer att bli dyrt beror på hur avancerat och svårt det är att bygga i det gamla husskalet säger Richard Lagerling.

– Trots att det här är ett väldigt dyrbart projekt tror vi att många kommer vilja ha det här unika boendet. Det kan vara Söderbor vars barn flugit ut och som tröttnat på sekelskifteslägenheten på Högbergsgatan som vill ha något ballare, men vi tror också att intresset kommer vara stort bland utlandssvenskar som vill tillbaka till Sverige, säger han.

Vi på Roomly kommer att följa projektet som absolut kommer bli en stor spelare och byggsten i hur framtidens lyxbostäder kommer se ut i Sverige.

Kika in bilderna på Östgötagatan 25

saljstart-for-hamamhuset-pa-soder-med-sina-lyxlagenheter-1
Foto: Arklab
saljstart-for-hamamhuset-pa-soder-med-sina-lyxlagenheter-2
Foto: Arklab
saljstart-for-hamamhuset-pa-soder-med-sina-lyxlagenheter-3
Foto: Arklab
saljstart-for-hamamhuset-pa-soder-med-sina-lyxlagenheter-4
Foto: Arklab
saljstart-for-hamamhuset-pa-soder-med-sina-lyxlagenheter-5

Relaterade artiklar