Gör det själv (DIY), Inspiration

Inredning i höst – 10 trender som lockar

Inredning i höst – 10 trender som lockar: Nu är det dags att plocka undan allt det vita och ljusa. Gör er redo för mörka, murriga färger, stora mönster och härligt rustika inredningsdetaljer. Vi på Roomly har kikat in några av de kanske största inredningstrenderna som gäller nu i höst. Kom gärna in till vår facebooksida och kommentera och diskutera vilka trender som du tycker passar in denna höst.

1. Fram med rostiga material inredning i höst

På hösten är det mörka färger som står i fokus. Mer nyanser av brunt, vinrött och lila går i linje med allt från prydnadskuddar till väggfärger. Dessa kombineras snyggt tillsammans med mörkblåa inredningsdetaljer.

2. Inspiration från 70-talet

Nu är det 70-talet som tar över. Mycket murrig färgpalett, heltäckningsmatta, växter och dekoration på väggen. Trenden från 70-talet hittar vi också i många former av rökiga glasverk och metaller i glans.

3. Se till att måla kladdigt

stankmalat
Det är nu väldigt populärt med stänkmålning. Aldrig har denna metod varit mer inne som nu. Vi hittar stänkmösntret på allt från kaffekoppar, porslin till tapeter. Se till att låta din kreativitet flyga fritt.

4. Inspiration från skogen

inredning-skog
Hösten bjuder på mycker mörka färger och grönt är kanske den hetaste. Med inspiration från skogen hittar vi härliga mossgröna detaljer i textilerna. Även om marmortrenden håller i sig skiftar det en aning mot att vi inreder med mer växter och gröna toner.

5. Metaller som glänser

glansande-metaller
Guld, silver, mässing och koppar håller i sig fortfarande. Metallerna breder ut sig ordentligt på inredningsmässorna och i inredningsbutikerna. Det är glänsande och borstade metaller som gäller och mässig med en rustik känsla, antikt.

6. Mycket naturmaterial och trä

Vi kunder redan i våras se att trä och naturmaterial började ta trend. Nu efter sommaren ser vi mer klart att växter tillsammans med mycket trä dominerar. En skandinavisk inredning med inspiration från IB Laursen.

7. En nordisk enkelhet

skandinavisk-enkelhet
Som nämnt ovan så är den nordiska och Skandinaviska inredningsstilen fortfarande mycket trendig. Fokus på enkelhet och ljusa träslag, mycket inslag av pasteller. Kolla exempelvis in varumärket Bloomingville med inredning i höst. Läs mer om Skadinavisk inredning här!

8. En del kallare toner

Den blåa färger är fortfarande mycket trendig. Mörka färger kombineras med snygga metallar som mässing, koppar eller silver. Kika in varumärket Hübsch.

9. Rustik keramik i höst

Rustika stilar dominerar just nu. Handgjorda stengods och serveringsartiklar som tallrikar, koppar och skålar. Vi har redan sett Ikeas kommande kollektion där mycket keramik visats upp. Kolla in Bloomingville.

10. Glöm minimalism nu är det Art déco


Glöm tidigare trenden minimalism, nu är det Art déco som är inne. Inredningsstilen från 1920-talet är tillbaka. Mycket geometriska former, starka färger och sammet. Kika in Hemtex för mer inspiration av inredningsstilen och trendiga produkter.

Related Posts