Inspiration

Mer färg i hemmet – 8 inspirerande inredningstips

Mer färg i hemmet – 8 inspirerande inredningstips: Visst är det härligt med lite färg i bostaden? Men ibland kan det kännas lite osäkert på vilket val som passar bäst samt vad som kombineras ihop med det andra. Vi på Roomly inredning och möbler har samlat 8 härliga och inspirerande inredningstips som hjälper dig på vägen till ett färgglatt hem.

1. Prydnadskuddar i färg

Färgglada prydnadskuddar
Ett enkelt och kanske också det vanligaste knepet att skapa harmoni med färg är med kuddar. Här kan man köpa snygga prydnadskuddar i en massa olika mönster och nyanser och placera i exempelvis soffan. Det är väldigt enkelt att byta ut dessa om det inte skulle passa in. Därför rekommenderar vi er att prova en massa alternativ innan ni bestämmer er för den rätta färgen. Prova också till en början i en mindre skala då det är lättare att se hur de olika färgerna och mönster samspelar tillsammans.

2. Mer färg på textilerna

Textiler filtar
Att måla om ett rum är ofta tidskrävande och framförallt en hög risk om det skulle bli fel. Vi vill inte vara tvungna att måla om. Istället kan vi prova ett lågrisksalternativ för att skapa färg. Addera lite vackra textiler. Också dessa lätta att byta ut efter exempelvis säsong eller annat tema. Köp hem några fina kökshanddukar, filtar, plädar och mattor och börja expermimentera med din inredningstips.

3. In med mer växter i rummet

Växter i hemmet
Något vi aldrig kan få för mycket av är det gröna. Tillsammans med härliga växter skapar vi en atmosfär och ett mer ombonat hem. Här kan ni mixa ihop alla olika typer av växter så som murgröna, blommor eller kanske en kaktus (mycket populärt nu). Under tiden så kan ni alltid addera fler växter för att skapa dig ett mysigt och färgrikt boende. Se också till att ha vackra krukor att placera växterna i.

4. Färg på mattan

Matta färg
Många är väldigt rädda för att placera in en färgglad matta i hemmet. Detta kan vi se på försäljningen av vita och svarta mattor som absolut är i topp. Visst kan det vara fint men vi tycker man borde våga färg på mattan. Om det känns jobbigt med en för stor färgrik matta som tar upp hela rummet, prova med en lite mindre. Kanske en hallmatta i någon rolig färg som skapar lite glädje och harmoni när man kommer in i bostaden. Om detta känns bra efter ett tag då kan man röra sig mot större inköp som en vardagsrumsmatta.

5. Dekorera på hyllorna

Dekoration på hyllorna
Vi älskar dekoration på Roomly. Därför är denna punkt också en av dem som vi tycker är viktigast. Dekorationen i hemmet är en inredningsdetalj som berättar mycket om vem du är, din personlighet. Vi vill att du visar den för gäster och för dig själv genom att låta placera dekoration på hyllor eller på fönsterbrädor. Ställ upp lite böcker, ljusstakar, färgglada askar eller något helt annat. Du kommer se stor skillnad direkt. Men tänk på att inte göra det för plottrigt.

6. Börja smått med inköpen inredningstips

Färgglad soffa
Innan du tar dig an dem större inköpen så är det viktigt att du ser att de färgerna och mönster du valt verkligen passar in i den miljön där hemma. Att köpa hem en soffa, soffbord, matbord och stolar på en gång kan bli mycket jobbigt i slutändan om det visar sig att färgerna inte alls passar eller samspelar. Alternativet här är att börja smått och sedan, om man vill låte det växa och exempelvis ta steget att måla om. Prova dig fram!

7. Måla om hemma

mala-om-vaggen
Som vi nämnt ovan så är det inte lika lätt att måla om väggarna som att ta bort en matta eller några prydnadskuddar. Men det kan göra stor skillnad. Därför är det är en stor punkt att måla om i ett rum. Det finns tusentals olika färger och nyanser att välja bland, och många ser precis likadana ut. Om du är osäker på vilken färg du är ute efter eller vilken som kommer passa bäst så kan man beställa hem färgprover och måla en liten bit av väggen för att se. Det rekommenderas alltid för bästa resultat.

8. Färg i sovrummet 

Ellos sovrum Roomly
För oss är det ett måste och få sovrummet till en stressfri och harmonisk plats där vi kan varva ner. Därför tycker vi att man kan försöka få in lite glad färg i det ofta dominerande vita. Även här kan man lägga in några härliga kuddar och kanske ett snyggt överkast. Vi rekommenderar att kika in lite inspiration på exempelvis Pinterest eller bloggen Trendenser. Ni kommer hitta fantastiskt mycket inredningsgodis där.

Relaterade artiklar